Kimi Räikkönen kuin myrskynmerkki Monacon palkintopallilla: ”Ihmiset yrittävät tehdä siitä tarinaa”

Vuosi sitten lähes varmaan voittoon formula ykkösten Monacon GP:ssä edennyt Kimi Räikkönen otti Sebastian Vettelille häviämisen raskaasti, mutta suomalaiskuskin mukaan hänen myrtynyt olemuksensa ei ollut suunnattu Ferrarin tiimiä tai tallikaveria kohtaan.

Jutun videolla Kimi Räikkösen myrtyneitä tunnelmia vuoden takaisesta Monacon GP:stä, jossa Sebastian Vettel ajoi hänen ohitseen voittoon Ferrarin suosiollisella avustuksella.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Torstai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Räikkösen epäiltiin joutuneen Ferrarin taktisen pelin kohteeksi, kun hän putosi aikaisemmin pysähtyneenä Vettelin taakse juututtuaan ruuhkaan saksalaisen varikkostopin aikana.

Kimi vastaanotti kakkospalkinnon Monacon ruhtinasperheeltä, mutta esiintyi seremoniassa poikkeuksellisen vakavana – jopa vihamielisen näköisenä. Tämän uskottiin tarkoittaneen pahaa välirikkoa Ferrarin kanssa. Vuotta myöhemmin Räikkönen muistaa kuitenkin asiat toisin.

– En luonnollisesti ollut tyytyväinen, mutta se johtui siitä, että halusin voittaa, Räikkönen kertoo Crash.net-sivuston mukaan.

– Ihmiset yrittävät tehdä siitä isoa tarinaa, mutta olin vihainen, koska halusin tietenkin voittaa. En ollut vihainen tiimiä tai Sebin voittoa vastaan, hän lisää.

Monelle formulaseuraajalle voiton menettäminen oli merkki Räikkösen kakkoskuskin roolin vakiintumisesta. Kimin mukaan tiimin kaksoisvoitto sykähdyttää silti aina.

– Olin iloinen tiimin kaksoisvoiton puolesta, mutta vihainen siitä, etten voittanut. Niin yksinkertaista se on. Olen ollut monta kertaa urallani toinen, ja jos olen tänäkin vuonna kakkonen, en vieläkään ole siitä iloinen.

Räikkönen oli vuoden 2017 Monacon GP:n aikaan pudonnut jo 55 pisteen päähän MM-sarjaa johtaneesta Vettelistä. Tällä hetkellä eroa on 30 pistettä saksalaisen hyväksi.

Lue myös:

    Uusimmat