Mainos

Mijailovic määrättiin psykiatriseen hoitoon

Hovioikeus kumosi Anna Lindhin murhaajalle annetun elinkautisen tuomion. Mijailo Mijailovic määrättiin oikeuspsykiatriseen hoitoon.

Svean hovioikeus on määrännyt Ruotsin ulkoministeri Anna Lindhin surmaajan Mijailo Mijailovicin vankeuden sijaan oikeuspsykiatriseen hoitoon. Näin hovioikeus kumosi aiemman käräjäoikeuden päätöksen.

Hovioikeus pysyi käräjäoikeuden linjoilla siinä, että teko täyttää murhan tunnusmerkit. Hovioikeuden mukaan voidaan osoittaa, että Mijailovicin tarkoitus oli tappaa. Hovioikeuden päätös oli yksimielinen. Motiivia ei tullut esiin, ja hovioikeuden mukaan on edelleen epäselvää, kuinka suunniteltu teko oli.

Hovioikeus perusti päätöksensä Ruotsin sosiaalihallituksen oikeudellisen neuvoston tutkimukseen, jonka mukaan Mijailovic kärsii vakavasta, hoitoa tarvitsevasta psyykkisestä häiriöstä. Syyttäjä on vaatinut Mijailovicille vankeutta murhasta. Syyttäjä vetosi ennen käräjäoikeuden tuomiota tehtyyn mielentilatutkimukseen, jonka mukaan Mijailovic ei tekohetkellä kärsinyt psyykkisestä häiriöstä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 08.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.