Miikka Hujanen aloitti MTV:n uutena rikos- ja oikeustoimittajana

MTV Uutisten uudeksi rikos- ja oikeustoimittajaksi on valittu Miikka Hujanen. Hujanen on työskennellyt yhdeksän vuoden ajan toimittajana Ilta-Sanomissa.

Hujanen on urallaan kirjoittanut lähes jokaiselle Ilta-Sanomien osastolle. Viime vuosina hänen työnsä on keskittynyt etenkin rikosjournalismiin, turvallisuuspolitiikkaan ja pidempiin, syventäviin juttuihin.

Hujasen jutut IS:ssa ovat käsitelleet esimerkiksi ralliautoilija Kalle Rovanperän ja Poliisihallituksen välistä kiistaa, Venäjän Itämerellä liikkuvaa "aavelaivastoa" ja sitä, miten Venäjä ja Neuvostoliitto ovat yrittäneet värvätä suomalaisia vakoojiksi.

Hujanen aloitti MTV:llä 8. huhtikuuta. MTV:lle siirtymisen syynä oli Hujasen halu keskittyä rikos- ja oikeusaiheisten uutisten tekemiseen. 

– Olen tehnyt rikosjournalismia jo useita vuosia, mutta en ole koskaan työskennellyt rikostoimittajan tittelillä. Nyt sekin tulee koettua. Ja tietysti vaihtelu virkistää, eikä perinteisen telkkarin tekeminenkään ole ollenkaan hassumpi ajatus, Hujanen sanoo.

Vapaa-ajalla metallimusiikkia

Hujanen esiintyi myös keskiviikkoaamuna ensimmäistä kertaa MTV:n Rikostoimittajat-osiossa suorassa lähetyksessä.

– Pari tuttua kyseli Huomenta Suomen lähetyksen nähtyään, että olenko nykyään tv-julkkis, Hujanen nauraa.

Aivan uutta televisiotekeminen ei MTV:n tuoreelle vahvistukselle ole. Lehtijuttujensa lisäksi Hujanen on tullut IS:n lukijoille tutuksi myös lukuisten livelähetysten ja videoiden tekijänä. 

Vapaa-ajallaan Hujanen soittaa metalliyhtye Crimson Sunissa ja työskentelee maailmankuulun Battle Beastin kiertuehenkilökunnassa.

Lue myös:

    Uusimmat