Mainos

Miika Nousiaisen Metsäjätti Kansallisteatteriin

Kirjailija Miika Nousiaisen hilpeän satiiristen romaanien dramatisoinnit ovat viime aikoina saavuttaneet suurta suosiota eri puolilla maata. Huhtikuussa hänen viimeisin romaaninsa Metsäjätti kantaesitetään Kansallisteatterissa. Näytelmän ohjaa ja dramatisoi Aleksis Meaney,joka on Kansallisessa ensikertalainen.

Kansallisteatteri kuvailee Metsäjättiä "lempeän melankoliseksi komediaksi ystävyyden voimasta, ainoasta pysyvästä pörssikurssista muutosten maailmassa. Tarina maalaa hilpeän tunnistettavaa ajankuvaa Suomesta 1980-luvulta nykyaikaan".

Ajankohtainen romaani Metsäjätti ilmestyi vuonna 2011. Se kertoo Nousiaiselle ominaista mustaa huumoria käyttäen Pasista, joka palaa kotikyläänsä. Ikävä vaan, että hän on nyt pukuherra, jonka tehtävä on toteuttaa lapsuudenmaisemissaan vaneritehtaan yt-neuvottelut.

Miika Nousiaisen hulvattomaan Vadelmavenepakolaiset-esikoisromaaniin (2007) pohjautuvaa näytelmää esitetään sitäkin parhaillaan Helsingissä KOM-teatterissa sekä Tampereen Teatterissa ja Joensuun kaupunginteatterissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.