Mainos

Miika erosi vuosien jälkeen Cannonball-jengistä, vaikka se oli hankalaa – "Jengissä on status, mutta ulkopuolella olet ihmisroska"

16:15

Entinen ammattirikollinen kertoi MTV3:n Rikospaikassa siitä, miten vaikea on irtautua jengiläisyydestä. Miika Mehmet oli aikanaan Cannonball-jengin jäsen. Hän vapautui vankilasta neljä vuotta sitten, eikä halua sinne enää takaisin. 

Oheisella videolla on haastattelun pitkä, noin 17 minuutin versio.

– Jengielämästä on vaikea lähteä normaaliin elämään. Jengissä on status, mutta sen ulkopuolella sä olet muiden silmissä ihmisroska, entinen ammattirikollinen Miika Mehmet sanoo Rikospaikan haastattelussa.

– Tärkein asia on se että sisäinen motivaatio on kunnossa. Se on se ajuri. Elämä ei ole helppoa, mutta se on kestettävä.

Miika Mehmet oli aikanaan Cannonball-jengin jäsen. Hänen taustaltaan löytyy väkivaltaista perintää, törkeä pahoinpitely ja rahankuljetusauton ryöstöyritys Loimaalla 2011.

– Omat arvoni vääristyivät, Mehmet sanoo nyt.

Mehmet pääsi vankilasta 2014, eikä aio sinne palata.

Mitä elämä kaidalla polulla on vaatinut?

– Todella paljon kärsivällisyyttä. Oma elämä on rakennettava uudestaan. Ulosotot on maksettava, hankittava ammatti ja työpaikka, tarvitaan luotettava tukiverkosto ja ystäväpiiri on saneerattava täydellisesti.

– Tärkeintä on sisäinen muutos, oman moraalin muutos. Miten haluan kohdella muita, miten haluan muiden kohtelevan minua. Pitää olla oma tahto.

Videolla Mehmet kertoo myös, miten hänen mielestään voitaisiin estää nuorten miesten päätyminen jengeihin.

Rikospaikka keskiviikkoisin 22.35 MTV3-kanavalla. ​​​

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja