Mihin kukkaterapia perustuu?

Kaikki sisältää energiaa ja värähtelyä, myös ihmisen tunne-elämä. Ihminen on myös osa luontoa. Näistä ydinajatuksista juontaa juurensa kukkaterapian vaikutus ihmiseen.

Kukkaterapian kehitti englantilainen lääkäri Edward Bach 1930-luvulla. Hän ei patentoinut menetelmää, vaan halusi alusta alkaen, että ihmiset pystyisivät hyötymään hänen keksinnöstään myös omin päin.

Kukkaterapeuttina 15 vuotta toiminut Juha Tulkki selventää, mihin kukkien parantava vaikutus perustuu.

− Luonnonkukilla ja kasveilla on jokaisella oma dna:nsa. Jokainen niistä edustaa jotain ihmisen minuuden osaa. Yhtäläisyyksistä on myös tieteellistä näyttöä. Esimerkiksi amerikkalainen tiedemies on löytänyt voikukan dna:n ihmisten dna:sta.

Kukkaterapeuttien valmistamat kukkatipat pohjautuvat parantavaan energiaan, joka säilötään erityisellä menetelmällä kukkauutteeseen.

− Valmistusmenetelmä on monivaiheinen, mutta kuka tahansa voi oppia sen. Tippojen pohjana on lähdevesi, säilyvyyden takaamiseksi alkoholi sekä luonnonkukkien kukinnot. Kukan informaatio saadaan erikoisen tekniikan avulla jäämään veteen, Tulkki kertoo.

Kaksi tapaa määritellä resepti

Kukkaterapiasta kiinnostuneet lähestyvät Juha Tulkkia useimmiten puhelimitse. Hän myös valmistaa kukkatipat puhelinkeskustelun perusteella.

− Tippasekoituksen voi määritellä kahdella tavalla. Älyllisessä menetelmässä terapeutti haastattelee ihmistä laajasti hänen elämästään. Itse pidän intuitiivista menetelmää kuitenkin parempana.

Yhteydenoton myötä Tulkki valmistaa asiakkaalle kukkatipat. Yksi pullo riittää noin kuukauden tarpeiksi. Tipat sekoitetaan päivittäin vesilasilliseen ja nautitaan.

− Isommissa ongelmissa hoitojakso voi kestää useamman kuukauden. Osa asiakkaista käyttää tippoja jatkuvasti.

Tulkin konsultaatio ja kuukaudeksi riittävät kukkatipat kustantavat alle 40 euroa − kyse on siis verrattain pienistä summista. Mikäli tippoja oppii valmistamaan itse, kulut laskevat entisestään.

− Minulle saa myös soittaa jälkeenpäin milloin vain, jos tippojen käytön tai vaikutusten suhteen ilmenee mitään kysyttävää.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja