Mihin kannattaa sijoittaa? Asiantuntija vastaa

25:03

Jos sijoituksen haluaa tuottavan, on hyväksyttävä myös riskit, vinkkaa Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut Nordean vastaava johtaja Arto Peltokorpi. 

– Sijoitusmuotoja on monenlaisia, ei ole yhtä ja oikeaa tapaa sijoittaa. Varmaan kannattaa sijoittaa hajautetusti osakemarkkinoille – sitten jonkun osalta kannattaa varmaan asuntosäästäminen, metsään sijoittaminen –  joku sijoittaa raaka-aineisiin, kultaan, Nordean säästämisestä- ja sijoittamisesta vastaava johtaja Arto Peltokorpi sanoo.

– Yleisin tapa tutustua sijoittamisen maailmaan tallettamisen lisäksi on rahastojen kautta, joka on varsin helppo jatkuvan säästämisen tapa. 

Peltokorven mukaan säästämisen ja sijoittamisen ero näkyy selkeimmin siinä, että sijoittaessa otetaan riskejä ja hyväksytään se, että sijoitusten arvo voi vaihdella sen mukaan, miten markkinoilla menee. 

– Se vain on tänä päivänä niin, että jotta saisit tuottoa, niin on pakko hyväksyä myös riskiä. 

Mikäli osakkeisiin sijoittaa, on asiaan syytä olla vihkiytynyt. Markkinat on hyvä tuntea ja niitä tulee seurata. 

– Kun valitset osakkeen, mihin sijoitat, niin se täytyy tuntea ja tietää – ja uskoa itse siihen. Osakesijoittamisen hieno puoli on, että sijoittamisen lisäksi se antaa valtavasti myös oppia ja ymmärrystä talouselämästä ja yhtiöistä. 

Mitä mieltä Peltokorpi on asuntoon sijoittamisesta? Entä ovatko suomalaiset säästäväistä kansaa? Katso koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja