Mihail Hodorkovski: Putinilla on kolme tietä ulos kriisistä – "Hän tuli hulluksi, kun ukrainalaiset eivät toivottaneetkaan hyökkääjiä tervetulleiksi kukkien kera"

Mihail Hodorkovski: Putinilla on kolme tietä ulos kriisistä –"Hän tuli hulluksi, kun ukrainalaiset eivät toivottaneetkaan hyökkääjiä tervetulleiksi kukkien kera" 6:32
Katso videolta Mihail Hodorkovskin haastattelu CNN:llä.

Maanpaossa elävä Putin-kriitikko ja entinen oligarkki Mihail Hodorkovski arvioi Putinin ”tulleen hulluksi", kun ukrainalaiset eivät toivottaneetkaan häntä ja Venäjän joukkoja tervetulleiksi maahan kukkasten kera.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Mihail Hodorkovski kommentoi Vladimir Putinin tilannetta ja hänen oletettuja tunnelmiaan yhdysvaltalaisen uutiskanavan CNN:n haastattelussa sunnuntaina.

Putinin ensisijainen pyrkimys Ukrainassa oli Hodorkovskin mukaan saada nukkehallitsijansa valtaan Kiovassa.

– Se, että ihmiset Harkovassa eivät ottaneetkaan häntä vastaan kukkien kanssa, ei vain suututtanut häntä, vaan uskon todella, että se sai hänet kirjaimellisesti hulluksi. Silloin hän alkoi pommittaa Harkovaa ja Kiovaa, Hodorkovski sanoi.

Hodorkovski arvioi CNN:lle Putinilla olevan nyt kolme tietä päästä ulos kriisistä: jatkaa Ukrainan painostamista, käyttää joukkotuhoaseita ukrainalaisten pakottamiseksi vetäytymään tai aloittaa todelliset neuvottelut.

Viime kuussa Hodorkovski sanoi CNN:lle, että Ukrainan sota johtaa ennen pitkää Putinin kukistumiseen.

– Olen vakuuttunut siitä, että Putinilla ei ole paljon aikaa jäljellä. Ehkä vuosi, ehkä kolme, hän kertoi.

Mitä Mihail Hodorkovski oikein sanoi? Kenraalimajuri Pekka Toveri käy MTV:n haastattelun kovat väitteet läpi kohta kohdalta 21:35
Katso myös: Mitä Mihail Hodorkovski oikein sanoi MTV:lle maaliskuun alussa? Kenraalimajuri Pekka Toveri käy MTV:n haastattelun kovat väitteet läpi kohta kohdalta.

Mihail Hodorkovski MTV:lle:"Neutraali asema ei Suomea pelasta, mutta Nato voisi mahdollisesti pelastaa" 11:49

Lue myös:

    Uusimmat