Miesten Superpesis alkoi suuryllätyksillä – viime vuosien hallitsija taipui kotiavauksessa

Miesten Superpesis alkoi todellisella yllätysten kierroksella, kun voittoja juhlivat Imatran Pallo-Veikot, Kempeleen Kiri, Seinäjoen JymyJussit, Hyvinkään Tahko ja Pattijoen Urheilijat.

Imatran Pallo-Veikot nappasi makean voiton kahtena viime kautena mestaruuden voittaneen Joensuun Mailan vieraana. IPV vei ensimmäisen jakson 1–0 ja johti myös toista samoin lukemin. Juha Puhtimäki ja Lauri Kivinen vapauttivat kuitenkin toisen jakson kolmannessa vuoroparissa Konsta Kettusen ja Antti Hartikaisen juoksuihin, jotka toivat jaksovoiton Mailalle.

Kotiutuslyöntikisassa IPV:n Sami Partanen ja Juho Toivola löivät Juuso Latun ja Teemu Nurmion kotipesään, ja imatralaiset juhlivat kahta sarjapistettä.

Kempele yllätti kestomenestyjä Sotkamon Jymyn tämän kotikentällä viemällä ottelun supervuorossa 2–1. Supervuorossa ratkaisun löi Ossi Meriläinen, joka kotiutti Onni Määtän.

Vimpelissä kotijoukkue Veto ryöpytti paikallisvastustaja Seinäjoen JymyJusseja avausjaksolla 7–2. Vierailija JymyJussit puristi kuitenkin toisen jakson voittoon juoksuin 5–3 ja vei vielä supervuoronkin 1–0.

Hyvinkää kaatoi kotikentällään Kankaanpään Mailan 2–0 antamatta vierailijoille yhtäkään juoksua. Pattijoki nappasi kaksi sarjapistettä Siilinjärven Pesiksen vieraana 1–0-voitolla.