Miesten MM-sprinttikarsinnassa kaaos – saksalaishiihtäjän aika löi ällikällä: "Jokin oli pielessä"

Miesten perinteisen sprintin karsinnassa hiihdon MM-kisoissa Oberstdorfissa oli hetken aikaa valloillaan aikakaaos. Saksalaishiihtäjä Sebastian Eisenlauer keikkui tuloslistalla odotusten vastaisesti peräti toisena, kunnes hänen aikansa korjaantui.

Liekö MM-kisojen ajanoton alkutakeltelua, kun Eisenlauerille pärähti tauluun vain 2,54 sekuntia karsinnan nopeinta miestä, Norjan Johannes Hösflot Kläboa, heikompi aika. Saksalaisen tulos kuitenkin sittemmin korjaantui, ja hän putosi selvästi 30 parhaan ulkopuolelle. Eisenlauer oli 37:s, 15,57 sekuntia Kläboa hitaampana, eikä päässyt erävaiheeseen.       

– Hän tajusi välittömästi, että jokin oli pielessä, eikä tämä voinut olla totta. Hän tunsi, ettei suoritus ollut niin hyvä, joten hän tunsi itsensä paremmin kuin ajanottajat, sanoi Stefan Schwarzbach Saksan joukkueesta Dagbladetille.

Eisenlauer ei ollut lainkaan ainoa, jonka ajassa oli sekaannusta. Yhdessä kohtaa noin kymmenen hiihtäjän aika ei ilmestynyt tuloksiin. Ruotsin Oskar Svensson ja Anton Persson olivat hetkellisesti 30 parhaan ulkopuolella, kunnes tulokset korjaantuivat ja kaksikko pääsi 30:n sakkiin.

Eisenlauer on parhaimmillaan sijoittunut maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa kuudenneksi kahdessa sprintissä vuonna 2016. Tuon vuoden jälkeen häntä ei ole maailmancupissa saati arvokisoissakaan henkilökohtaisilla matkoilla 10 parhaan joukossa nähty.

Oberstdorfin MM-sprintin erävaihe käynnistyy Suomen aikaa klo 12.30. Mukana on kolme suomalaisnaista ja kolme suomalaismiestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja