Esa Saarista puukotettiin Espoossa - "uhria ei valikoitu sattumanvaraisesti"

Professori Esa Saarista on puukotettu Aalto-yliopiston kongressirakennuksen Dipolin edustalla Espoossa. Asian vahvistaa Aalto-yliopisto nettisivuillaan. Saarinen on toimitettu sairaalahoitoon.

-Olemme järkyttyneitä tapahtuneesta, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri nettisivuilla.

Poliisi tutkii Espoon Otaniemessä tapahtunutta puukotusta tapon yrityksenä. Saarisen puoliso Pipsa Pallasvesa on kertonut Ilta-Sanomille, ettei Saarisella ole hengenvaaraa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan puukotus tapahtui tänään klo 14.05 Aalto-yliopiston Dipoli-kongressitalon edustalla. Tapahtumapaikalta on otettu kiinni 21-vuotias mies, jota epäillään 60-vuotiaan miehen tapon yrityksestä. Uhrin henkilöllisyydestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Poliisin mukaan Saarinen oli matkalla luennoimaan yliopistolle. Paikalle pian puukotuksen jälkeen saapunut Saarisen täysi-ikäinen poika soitti ambulanssin paikalle, kertoo Helsingin Sanomat.

Siitä, onko epäilty Aalto-yliopiston opiskelija, poliisilla ei tässä vaiheessa ollut tietoa.

Saarinen on toimitettu sairaalahoitoon.

–  Uhrilla on teräaseella aiheutettu vamma vartalossa. Näyttäisi siltä, että uhria ei ole valikoitu sattumanvaraisesti. Väkivallanteko on kohdistettu yhteen henkilöön. Useat silminnäkijät ja todistajat ovat nähneet tämän tapahtuman, kertoo tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio.

Lue myös:

    Uusimmat