Johtiko tämä tapaus Porvoon ampumiseen yli 20 vuotta myöhemmin? Humalainen mies ampui toisen haulikolla autossa vahingossa, poliisi käytti kiinniotossa ”liikaa voimaa”

MTV Uutiset sai haltuunsa 1990-luvulla annetut rikostuomiot tapauksesta, jonka on väitetty johtaneen Porvoon poliisiammuskeluun yli 20 vuotta myöhemmin.

Hymy-lehdessä tänään julkaistun artikkelin mukaan Porvoon poliisiampumisten taustalla saattaisi olla epäiltyjen veljesten kauna poliisia kohtaan. Lehti viittaa 1990-luvulla tapahtuneeseen rikokseen, jonka tiimoilta otettiin kiinni mies, joka on lehden mukaan sukua veljeksille.

MTV Uutiset sai haltuunsa kyseiseen rikokseen liittyvät käräjä- ja hovioikeustuomiot.

Tuomioiden perusteella kyse oli tilanteesta, jossa humalainen mies ampui toista miestä vahingossa haulikolla. Välikohtaus sattui autossa, kun humalainen mies käsitteli asetta, jonka toimintaa hän ei tarkalleen tuntenut.

Tuomion mukaan mies istui auton takapenkillä ja esitteli asetta kahdelle muulle autossa olleelle henkilölle. Mies oli virittänyt aseen ja painanut sitten liipaisinta. Kertomansa mukaan hänen oli ollut tarkoitus poistaa viritys.

Lopputuloksena kuitenkin oli, että ase laukesi ja haulit tappoivat yhden autossa olleista miehistä.

Kantoivatko veljet kaunaa?

Rikosnimikkeenä tapauksessa oli muun muassa törkeä kuolemantuottamus. Ampuja tuomittiin 2 ja puolen vuoden vankeuteen. Tuomioon liittyy myös muita, muulloin tapahtuneita rikoksia.

Asiaa puitiin vuonna 1996 käräjäoikeudessa ja seuraavana vuonna hovioikeudessa. Hovioikeus ei muuttanut käräjätuomiota.

Tänään julkaistussa Hymy-lehden artikkelissa kerrotaan, että joidenkin tietojen mukaan poliisi olisi ottanut haulikkomiehen kiinni tarpeetonta voimaa käyttäen.

Lehti väittää, että asia olisi jäänyt kaivelemaan Granholmien perheessä ja että nyt Porvoon ammuskelusta epäiltyjen motiivina olisi ollut jonkinlainen sukukosto.

Lehti väittää, että toinen ampumisen uhreista olisi sukulaismiehen 1990-luvulla kiinni ottaneen poliisin poika.

Autoepisodista tuomitun miehen sukunimi on sama kuin nyt ampumisesta epäiltyjen veljesten. MTV Uutisilla ei kuitenkaan ole tietoa siitä, onko mies todella sukua veljeksille. Tietoa ei ole myöskään siitä, liittyykö tapaus millään tavalla Porvoon poliisiampumisiin. 

MTV Uutiset ei ole tavoittanut poliisiampumisten tutkinnanjohtajaa Kimmo Huhta-ahoa kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat