Mies vietti ökyelämää viinabisneksellä, kunnes tullit pääsivät veropetoksen jäljille – nettiviinakaupan perustaja Rikospaikassa: "Liikevaihto oli miljoonia, voitoista en puhu"

Rikospaikka illalla: Viinakauppa.eu:n nousu ja tuho 1:40

Vähän yli kolmekymppinen Antti Helander istuu Riihimäen vankilassa vajaan kolmen vuoden tuomiota törkeästä veropetoksesta. Hän pyöritti viinakauppa.eu:ta, joka välitti alkoholin nettitilauksia suoraan kotiovelle.

Videolla näet osan Rikospaikan haastattelua. Koko haastattelun voi katsoa MTV3-kanavalla kello 22.35.

Helander oli muuttanut Tallinnaan ja sai liikeidean laivamatkalla 2013.

– Mä tulin Suomessa käymään ja katselin, kun ihmiset raahaa alkoholia. Mietin miten siitä saisi omansa pois.

Tästä syntyi viinakauppa.eu, joka myi netin kautta alkoholia Virosta suoraan kotiin toimitettuna. Ensimmäinen se ei ollut, mutta Helander kilpaili hinnalla.

– Liikevaihto oli miljoonia. Liikevoitosta mä en puhu, mutta sanotaan, että oli se ihan kannattavaa mun kannalta ainakin.

"Joku voi sanoa ökyelämäksi"

Helander oli muuttanut Tallinnaan vuonna 2013. Rikollinen ura oli auennut Itä-Vantaan nuorisojengistä jo aiemmin. Kun viinabisnes pyöri, niin se näkyi elämisessä. Rahaa ja nopeita autoja riitti.

– Joku voi sanoa sitä ökyelämäksi, Helander toteaa nyt.

Tämä kuitenkin päättyi marraskuussa 2015, kun Viron ja Suomen tullit iskivät.

– Se oli 12. marraskuuta 2015, kun ne päättivät iskeä. Olin duuniin lähdössä. Mulla oli iso asunto Tallinnan keskustassa.

Helander kertoo menneensä autoon ja nähneensä juoksevia miehiä. Virkamerkkejä ei näkynyt, joten hän painoi kaasua. Pian tuli tekstiviesti, että poistu kotoa heti.

– Se tuli eestiläiseltä kontaktilta, joka oli kuullut, että musta on annettu eurooppalainen pidätysmääräys. Se tuli vaan 10 minuuttia liian myöhään.

Helander ei ota kantaa siihen tuliko varoitus viranomaiselta.

Nyt Helander vakuuttaa, että rikollinen elämä on takana.

Lue myös:

    Uusimmat