Mies vieraili kaikissa maailman maissa ja perusti oman valtion

Slowjamastanin tasavallan sulttaani aikoo omien sanojensa mukaan luoda maailman merkittävämmän mikrovaltion. 

Innokkaalta yhdysvaltalaiselta matkailijalta Randy Williamsilta loppui kesken maat, jotka nähdä ja kokea ensimmäistä kertaa. Hän oli nimittäin vuonna 2021 kiertänyt kaikki YK:n tunnustamat 193 valtiota. 

Williams teki sen, mitä kuka tahansa muukin vastaavassa tilanteessa tekisi: Loi oman valtion Kalifornian erämaahan. 

Lokakuussa 2021 Williams osti tontin 19 000 dollarilla (noin 17 000 euroa) ja ensimmäistä itsenäisyyspäiväänsä Slowjamastan vietti samana vuonna 1. joulukuuta. Itsensä tasavaltansa sulttaaniksi nimennyt Williams otti ensitöikseen säätää alueelle lakeja, kuten valtioille on ominaista. Muun muassa Crocsien käyttäminen on Slowjamastanissa laitonta. Myös jalkojen pitäminen auton kojelaudalla on syy karkotukseen. 

Yhdentoista hehtaarin kokoisella tasavallalla on oma lippunsa sekä kansallislaulunsa. Slowjamastanin passi on kaikilla tasavallan kansalaisilla, joita on virallisesti yli 500. Kansalaisuuden hyväksymistä puolestaan odottaa 4500 henkilöä.

Voit katsoa CNN:n julkaisemasta jutusta, miltä Slowjamastanissa näyttää. 

Juurikaan rakennuksia tai muutakaan infrastruktuuria Slowjamastanissa tosin ei vielä ole. Sulttaani on rakentanut rajatarkastusasemalle toimistonsa, joka on käytännössä yksi pöytä keskellä aavikkoa. 

Monimutkainen hallintojärjestelmä

Tasavalta-termistä huolimatta Williams kertoo, että hallintojärjestelmä on monimutkainen. 

– Olemme suurimman osan ajasta diktatuuri.

– Joskus järjestämme erillisiä äänestysseremonioita ja kansanäänestyksiä. Äskettäin annoin kansalaisen äänestää siitä, mikä olisi kansallishedelmämme, urheilumme – ja minkä eläimen pitäisi olla kansalliseläimemme, Williams kertoo CNN:lle.

Tällä hetkellä Williams isännöi turisteja, joille hän on avannut valtionsa rajat. Suosituimpia aktiviteetteja ovat hänen mukaansa muun muassa selfien ottaminen sulttaanin kanssa, vierailu itsenäisyysaukiolla ja kansalliseläimen, pesukarhun, etsintä.

Samalla hän kertoo työstävänsä diplomaattisia suhteita muiden maiden kanssa. Williamsin mukaan hänen Slowjamastanin passinsa on leimattu jo 16 eri maassa. Yhdysvaltain presidenttiin Joe Bideniin hän on kuitenkin pettynyt. 

– Sähköposteistani sekä yksityisviesteistäni Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja MySpacessa, hän on jättänyt kaikki lukematta. 

Seuraava suunnitelma on kerätä tarpeeksi varoja mongolialaisen grillipaikan ja laiskajoen rakentamiseen sekä jättiläispatsaaseen hänestä itsestään. 

Lue myös:

    Uusimmat