Mainos

Mies tehtaili tulipaloja Pohjois-Pohjanmaalla täydessä ymmärryksessä – oikeus antoi viisi vuotta vankeutta ja maksettavaksi mittavat korvaukset

Oulun käräjäoikeus on tuominnut viiden vuoden vankeuteen nuoren miehen, joka sytytti useita tulipaloja Pohjois-Pohjanmaalla elo-marraskuussa 2018.

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli tuhopolttojen aikaan syyntakeinen eli täydessä ymmärryksessä.

Yksi paloista tuhosi viime elokuussa Pudasjärven IKH-myymälän, mistä koitui lähes miljoonan euron vahinko. Rakennuksessa oli myös asuinhuoneisto, jossa oli nukkumassa kaksi ihmistä. Heidän onnistui pelastautua palavasta rakennuksesta. Tuomittu tallentui myymälän pihan valvontakameroihin.

Kertoi, ettei muista tapahtumia alkoholin ja mielialalääkkeiden takia

Mies itse kertoi oikeudessa, että ei muistanut tapahtumia, koska oli alkoholin ja mielialalääkkeiden vaikutuksen alaisena.

Oikeuden mukaan tuomittu Paulus Juhana Nuorala, 22, sytytti myös kaksi tulipaloa saman illan aikana Tyrnävällä marraskuussa. Niissä paloi yhden omakotitalon autotalli ja toisen talon seinustalla ollut lautakasa. Lisäksi mies oli oikeuden mukaan yrittänyt samana iltana sytyttää vielä paritalon autokatoksessa olleet polttopuut.

Oikeuden mukaan mies syyllistyi kolmeen tuhotyöhön, pahoinpitelyyn, tuhotyön yritykseen ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen.

Uhkaamistuomio liittyy siihen, kun mies yritti estää väkivallalla uhaten todistajaa antamasta lausuntoa viranomaisille. Hänet määrättiin korvaamaan aiheuttamansa vahingot, joista myymälän vakuutusyhtiölle yli 800 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja