Mies surmasi naisystävänsä Nokialla, oli jo aiemmin yrittänyt puukottaa hengiltä – anoi hovioikeudelta lievempää tuomiota

Hovioikeus ei muuttanut Nokialla naisystävänsä tappaneen miehen tuomiota. Mies oli jo aiemmin yrittänyt surmata saman naisen veitsellä. 

Henkirikos tapahtui Nokialla viime marraskuussa. Mies löi naisystäväänsä kerran hedelmäveitsellä kaulaan humalaisen riidan päätteeksi. Nainen kuoli tapahtumapaikalle.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen viime maaliskuussa taposta 10 vuoden ja 10 kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen. 

Mies valitti tuomiostaan Turun hovioikeuteen ja vaati rangaistuksen alentamista. Hänen mielestään tuomio oli liian ankara.

Mies vetosi muun muassa siihen, että kyse oli vain yksittäisestä veitseniskusta, ja että välikohtaus oli päihtyneiden välinen riitaisa yhteenotto. 

Mies puolustautui myös sillä, että hän soitti tapahtuneen jälkeen heti hätäkeskukseen ja ilmiantoi itsensä.

Hovioikeuden mukaan asiassa ei kuitenkaan ilmennyt mitään syytä muuttaa käräjäoikeuden ratkaisua. 

Saija vastaa työkseen perheväkivaltaa kokevien auttavaan puhelimeen 2:10
Saija kertoo, millaista on vastata työkseen perheväkivaltaa kokevien auttavaan puhelimeen.

Taustaa väkivaltarikoksista

Vuonna 1975 syntynyt Seppo Ilmari Murros voi hakea ratkaisuun muutosta vielä korkeimmasta oikeudesta, mutta vain jos korkein oikeus myöntää asiassa valitusluvan. 

Murros oli jo ennen henkirikosta tuomittu samaan naiseen kohdistuneesta puukotuksesta. Tuomio tuli tapon yrityksestä. Lisäksi hänet on tuomittu useampaan kertaan lievemmistä väkivaltarikoksista. 

Hän oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen vain joitain kuukausia ennen henkirikosta ja oli henkirikoksen aikaan vielä koeajalla.

Käräjäoikeudessa mies kertoi, ettei muista naisystävänsä kuolemaan johtaneita tapahtumia. Hän myönsi teon siitä huolimatta, sillä hänen mukaansa mitään muuta vaihtoehtoakaan tapahtumille ei ollut. 

Miehen mukaan hänellä ja naisella oli ollut riitaa mustasukkaisuudesta ennen naisen kuolemaa.

Lue myös:

    Uusimmat