Mies rakenteli vaarattomalta näyttäviä ampuma-aseita, kuten kynäpistooleja – sai tuomion

Mies sai tuomion laittomasta asesepän harrastuksestaan. Syytteet kuitenkin kevenivät syyttäjän vaatimista, koska aseiden tehoa ei oltu riittävästi selvitetty.

Mies oli jäänyt kiinni Vantaalla viime vuoden heinäkuussa pitäessään hallussaan neljää itse rakentamaansa niin sanottua kynäpistoolia sekä katkaistua Baikal-merkkistä haulikkoa.

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota törkeästä ampuma-aserikoksesta, sillä syyttäjä katsoi kynäpistoolien olevan muuksi kuin ampuma-aseeksi naamioitu ampuma-ase.

Poliisista aseet olivat moitteettomia

Mies kertoi rakentaneensa kynäpistoolit harrastuksenaan. Hän oli myös sitä mieltä, että aseiden mekaniikan ja laukaisuvoiman vuoksi niillä on vaikea vahingoittaa ketään. Hänen mukaansa lyhyen piipun ja muun rakenteen vuoksi aseilla ei voi ampua muutamaa metriä kauemmas, eikä luoti saavuta voimaa, jolla läpäisisi merkittäviä esteitä.

Poliisi oli testeissään todennut aseiden toimivan moitteettomasti. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei syyttäjän esittämästä selvityksestä kuitenkaan käy ilmi aseiden vaarallisuus ja vahingollisuus muuten kuin epätavallisen ulkonäkönsä puolesta. Syyte törkeästä ampuma-aserikoksesta vaihtui perusmuotoiseen ampuma-aserikokseen.

Vuonna 1966 syntynyt mies tuomittiin ampuma-aserikoksen lisäksi huumausainerikoksesta, kun hänen hallustaan takavarikoitiin runsaat 81 grammaa amfetamiinia, 8 grammaa kokaiinia ja 6 grammaa kannabista.  Mies sai teoista 9 kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Neljä kynäpistoolia, katkaistu haulikko ja 60 patruunaa tuomittiin valtiolle menetetyksi.

1:01
Eräässä rikostapauksessa poliisi takavarikoi muuan mieheltä poikkeuksellisen arsenaalin erilaisia ammuksia ja aseita, muun muassa nyrkkiraudan ja haulikon omavalmisteinen yhdistelmä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja