Mies potkittiin hengiltä Espoossa - Oikeus: Ei erityisen raakaa tai julmaa

Espoon käräjäoikeuden mukaan miehen hengiltä potkiminen ei ollut erityisen raakaa tai julmaa. Oikeus hylkäsi 49-vuotiaan miehen ja 43-vuotiaan naisen murhasyytteet, mutta tuomitsi heidät taposta.

Teko tapahtui lokakuussa 2014 Espoonlahdessa. Miehen ruumis löydettiin vasta myöhemmin.

Henry Kalevi Montonen tuomittiin 9 v 1 kk vankeuteen ja Kirsi Marja Hynninen sai 9 v.

Montonen ja Hynninen olivat oikeuden mukaan ilmeisen päihtyneitä heidän mennessään uhrin asunnolle kauppakeskus Lippulaivan tuntumaan.

Tekijöiden kertomukset tapahtumista olivat ristiriitaiset, mutta oikeus teki johtopäätöksiä eritoten uhrin vammoista. Nainen kiisti osallistuneensa väkivaltaan, mutta oikeus oli eri mieltä.

Oikeuden mukaan Montonen oli ensin lyönyt tai potkaissut sohvalla istuvaa uhria kasvoihin. Uhri kaatui lattialle, jonka jälkeen molemmat potkivat häntä voimakkaasti useita kertoja päähän ja vartaloon.

Hynninen myös viilsi miestä vasempaan nivuseen.

Pään vammat olivat vakavat ja 13 kylkiluuta oli murtunut.

Kaksikko oli lähtenyt asunnolta. Oikeus päätteli uhrin olleen tuolloin vielä hengissä. Kaksikko oli yrittänyt hävittää veriset kenkänsä, mutta ne löytyivät myöhemmin.

Nainen ilmoitti tapahtuneesta hätäkeskukseen noin viikkoa myöhemmin. Ruumis löytyi mätänemistilassa.

Mies ei osannut kertoa syytä väkivallalle. Hän arveli halunneensa pois uhrin luota ja ehkä löi sen vuoksi.

Ei murha

Syyttäjä vaati kaksikolle elinkautista murhasta. Oikeus piti puolustuskyvyttömän miehen potkimista törkeänä, mutta mätänemistilassa olleesta ruumiista ei kyetty päättelemään kuinka kauan teko oli kestänyt.

Oikeus katsoi, että teon suhteen ei voitu varmuudella tehdä johtopäätöksiä siitä, että teko olisi tehty rikoslain tarkoittamalla erityisen raa’alla ja julmalla tavalla.

Tekoa ei ollut mitenkään tarkemmin suunniteltu, vaan siihen oli ajauduttu hetken mielijohteesta.

Montonen tuomittiin myös pahoinpitelystä. Hän hakkasi näkövammaisen miehen bussissa viime vuoden heinäkuussa ilman syytä.

 

Lue myös:

    Uusimmat