Mies poltti uhrinsa elävältä – soitti teon jälkeen kylmäävän puhelun isälleen

Syyttäjä vaatii 56-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeutta viime vuoden toukokuussa Varkaudessa tapahtuneesta murhasta. 

Syytteen mukaan mies poltti uhrinsa elävältä. Uhrin hengitysteistä löytyi nokilimaa, joka kertoo siitä, että uhri oli hengissä tulipalon aikaan. 

Ennen polttamista syytetty oli viiltänyt uhriaan eri puolille kehoa. Syyttäjän mukaan uhri kuoli laaja-alaisiin, syviin palovammoihin. Syyttäjän mukaan myös uhrin suuta oli tarkoituksellisesti poltettu, sillä palovammoja oli myös suun sisäpuolella. 

Tulipalon sytyttämiseen oli käytetty etanolia. 

Murhajutun käsittely alkoi tänään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Syyttäjä: Puolustuskyvytön uhri  

Syyttäjän mukaan uhri oli tulipalon aikaan puolustuskyvytön vahvan humalatilan ja häneen kohdistuneen väkivallan takia. 

Miestä syytetään myös törkeästä tuhotyöstä, sillä hän sytytti uhrin kerrostaloasunnon tuleen kahdesta eri kohtaa. Kerrostalossa oli useita asuntoja, ja tuli olisi voinut levitessään aiheuttaa vakavaa hengenvaaraa. 

56-vuotias mies on kiistänyt murhasyytteen. Hän myöntänyt syyllistyneensä korkeintaan tappoon ja perusmuotoiseen tuhotyöhön. Kirjallisen vastauksen mukaan hänellä ei ole muistikuvia tapahtumista.  

Asunnosta löytyi palanut ruumis

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta Varkauden Lehtoniemessä aamuyöllä 28. toukokuuta viime vuonna. Sammutustöiden yhteydessä asunnosta, josta tulipalo oli alkanut, löytyi pahoin palanut ruumis. Hieman tämän jälkeen nyt syytteessä oleva mies oli soittanut sekavana isälleen ja kertonut ”tappaneensa jonkun”. 

Mies otettiin kiinni puoli kuuden aikaan aamulla. Varkauden poliisivankilassa hän puhalsi 1,77 promillen lukemat. 

Poliisi tutki aluksi tapausta tappona, mutta myöhemmin nimike koventui murhaksi. 

Pohjois-Savon käräjäoikeus antaa tuomion jutussa myöhemmin. 

 

Lue myös:

    Uusimmat