Mies löytyi päähän ammuttuna Pirkanmaalla – poliisilla on epäilty vaietussa henkirikostutkinnassa, mutta häntä ei ole otettu kiinni: "Syy on salaisuus"

Miksi henkirikokset vähenevät? 8:20
Rikospaikka-ohjelmassa selvitettiin, miksi henkirikosten määrä vähenee.

Poliisilla on ainakin yksi selkeä epäilty Pirkanmaalla kesäkuussa tapahtuneeseen henkirikokseen liittyen. Henkilöä ei ole otettu kiinni.

Tampereen lähistöllä sijaitsevalla paikkakunnalla tapahtui henkirikos 12. kesäkuuta. Rikoksen uhriksi joutunut mies löydettiin kuolleena omakotitalosta. Miestä oli ammuttu päähän.

Asia tuli julkisuuteen viime viikolla, kun MTV Uutiset uutisoi tapauksesta. Poliisi ei ollut aiemmin tiedottanut tapauksesta, vaikka esitutkinta oli kestänyt jo puoli vuotta.

Rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kommentoi MTV Uutisille viime viikolla, että poliisilla on epäiltyjä rikokseen liittyen.

Kuinka moni osallistui tekoon?

Kinnunen ei edelleenkään ota kantaa siihen, kuinka monta epäiltyä poliisilla kaikkiaan on. Kysyttäessä Kinnunen kuitenkin myöntää, että poliisin kiikarissa on erityisesti yksi henkilö, mies.

– Kyllä on joo.

Kinnunen ei kerro epäillystä tarkempia tietoja. Hänen mukaansa poliisilla on vielä selvitettävää asiaan liittyen. On mahdollista, että tapaukseen liittyy muitakin henkilöitä.

– Tässä nyt mietitään, onko teko tehty yksin, kaksin vai miten, Kinnunen sanoo.

Ei kiinniottoja

Poliisin epäilemää miestä ei ole toistaiseksi otettu kiinni tapaukseen liittyen.

– Vapaalla hän tällä hetkellä on, Kinnunen sanoo.

Kinnunen ei halua avata syytä tälle.

– Syy on salaisuus, hän toteaa.

Tapaukseen liittyen ei ole tehty muitakaan kiinniottoja.

Tapauksen esitutkinta on vielä kesken, mutta Kinnunen ei toistaiseksi halua arvioida tarkempaa aikataulua tutkinnan valmistumiselle. Hänen mukaansa poliisilla on vielä selvitettävää ainakin näyttökysymysten osalta. 

Poliisi on kertonut ottavansa mielellään vastaan ihmisten tietoja tapaukseen liittyen. Kinnusen mukaan poliisille ei toistaiseksi ole tullut yleisövihjeitä.

Tiedot tapauksesta voi lähettää poliisin sähköpostiosoitteeseen keskitettytutkinta.sisa-suomi@poliisi.fi. 

Lue myös:

    Uusimmat