Mies kuoli veneen kaaduttua Liperissä – ulkopuoliset pelastivat toisen veneilijän

Liperissä Pohjois-Karjalassa on kuollut veneilemässä ollut mies, kertoo pelastuslaitos. Mies oli veneilemässä toisen miehen kanssa tänään Pyhäselällä, mutta vene kaatui. Kummallakaan ei ollut pelastusliivejä.

Rannalla asuvat ihmiset kuulivat avunhuutoja järveltä ja huomasivat veneen kaatuneen. Kaksi miestä lähti soutuveneellä pelastamaan veden varaan joutuneita miehiä.

Tilannetta tuli seuraamaan kymmenkunta ihmistä lähitaloista, ja joku soitti hätäkeskukseen puoli kahden aikaan iltapäivällä, kertoo päivystävä palomestari Jani Nevalainen.

Toinen miehistä saatiin rantaan ensin

Soutuveneellä pelastamaan lähteneet miehet saivat toisen veneilijöistä rantaan, ja rannalle tulleet aloittivat hätäensiavun. Tämän jälkeen auttajat lähtivät hakemaan toista veden varassa ollutta miestä rantaan veneellä.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle molemmat veden varaan joutuneet miehet oli saatu pelastettua rantaan, mutta toinen heistä menehtyi onnettomuuspaikalla. Nevalaisen mukaan kuolema johtuu oletettavasti hukkumisesta.

Toinen veneilijöistä loukkaantui vakavasti. Molemmat miehet olivat arviolta kuusikymppisiä, palomestari kertoo.

Pelastuslaitoksen tiedossa ei ollut, miten vene oli päässyt kaatumaan. Miehet olivat liikkeellä noin 4,5 metrisellä perämoottoriveneellä. Onnettomuuden jälkeen vene ajelehti läheiseen kaislikkoon, josta pelastuslaitos hinasi sen rantaan.

Pelastuslaitos kiittää paikalla olleita henkilöitä oikeaoppisesta toiminnasta onnettomuustilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat