Mies käytti tuntematonta lasta hyväksi junassa – valvontakamera kuvasi, kun käsi kietoutui tytön kaulan ympärille yllättäen

Itä-Suomen hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa kolmekymppiselle miehelle, joka käytti hyväksi 14-vuotiasta tyttöä kesken junamatkan Itä-Suomessa. Mies oli käynyt käsiksi itselleen tuntemattomaan lapseen täysin yllättäen.

Tapahtumat sijoittuivat Joensuun ja Nurmeksen väliseen junaan loppuvuodesta 2019.

Junan valvontakameravideon perusteella tilanne alkoi, kun mies kietoi kätensä viereisellä paikalla istuneen tytön kaulan ympärille ja veti tämän voimakkaasti itseään vasten.

Kaksikko ei tuntenut toisiaan millään tavalla entuudestaan. Tilanne alkoi täysin yllättäen.

Mies ahdisteli tyttöä muun muassa painamalla tämän päätä syliinsä, nipistelemällä tämän kasvoja ja työntämällä kättä tämän vaatteiden alle.

Tyttö yritti nousta paikaltaan useampaan kertaan, mutta mies painoi tytön takaisin makuulle useampaan kertaan.

Myöhemmin tyttö oli siirtynyt kokonaan pois paikaltaan, mutta mies tuli mukana ja suuteli tyttöä väkisin. Mies oli myös kosketellut lapsen jalkoväliä, purrut tämän kasvoja ja ujuttanut kätensä tämän päällyshousujen alle.

8 kuukautta ehdollista

Käräjäoikeudessa mies kiisti rikokset. Hän väitti, että tyttö olisi itse lähestynyt häntä ja pyytänyt hänen Instagram-nimimerkkiään. Hän myönsi suutelun ja halaamisen tässä yhteydessä, mutta kiisti kaikki muut teot.

Mies puolustautui myös sillä, ettei hän arvannut tytön olevan alle 16-vuotias. Hän kertoi, ettei heillä ollut yhteistä kieltä, millä hän olisi voinut asiaa edes selvittää.

Selitykset eivät menneet läpi. Alaikäisen tytön kertomusta pidettiin sinänsä uskottavana ja johdonmukaisena, mutta sen tueksi oli vielä valvontakameravideo, jossa tapahtumat etenivät pääpiirteittäin juuri lapsen kertomalla tavalla.

Käräjäoikeudessa todettiin myös, että miehen käytös oli aiheuttanut tytössä tapahtuman jälkeen suurta ahdistusta ja jopa mielenterveysongelmia.

Ulkomaalainen, vuonna 1986 syntynyt mies määrättiin maksamaan lapselle yli 3000 euron korvaukset.

Miehen katsottiin syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja pakottamiseen seksuaaliseen tekoon. Rangaistukseksi hänet määrättiin 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Mies on koeajalla vuoden 2023 loppupuolelle.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen viime joulukuussa. Mies laati tuomiosta valituksen, jossa hän vaati, että syyte ja korvausvaatimukset hylätään.

Itä-Suomen hovioikeus päätti tänään, että se ei ota juttua käsiteltäväksi. Käräjäoikeuden tuomio jää voimaan.

Lue myös:

    Uusimmat