Mies kaivoi esiin järeän pistoolin taksissa ja ampui kuusi kertaa Pirkkalassa

Mies sai ehdollisen vankeustuomion ammuttuaan taksissa useita laukauksia lattiaan.

Tapaus sattui Pirkkalassa lokakuussa 2022. Taksinkuljettajan takana istunut mies ampui 9x19 kaliiperin Glock-pistoolilla kuusi laukausta lattiaan. Luodit yhtä lukuun ottamatta menivät taksin pohjan läpi, yhden vaurioittaessa kuljettajan istuimen alaosaa. Mies oli tapahtumahetkellä voimakkaasti päihtynyt.

Taksinkuljettajan ja ampujan lisäksi autossa oli kaksi matkustajaa, joista toinen istui takapenkillä.

Kuljettajan jalkatilassa litistynyt luoti

Oikeus luonnehti käsiasetta järeäksi. Se totesi, että vaikka valtaosa laukauksista oli mennyt läpi auton pohjasta, oli tilanteessa vaara esimerkiksi auton metallirakenteista aiheutuvista kimmokkeista.

– Kimmokkeen vaaraa osoittaa ja kimmokkeen tapahtumisen puolesta puhuu sekin, että auton kuljettajan jalkatilasta on löytynyt litistynyt luoti ja luodin vaipan kappale, tuomiossa kerrotaan.

Oikeus kiinnitti huomiota myös siihen, että kuljettajan selkänojaan tullut raapaisujälki osoittaa, miten luodin lentorata oli vain selkänojan paksuuden päässä kuljettajasta. Se katsoi miehen aiheuttaneen vakavaa hengen ja terveyden vaaraa autossa istuneille.

Paljon korvauksia maksettavaksi

Miehelä oli entuudestaan vanha tuomio ampuma-aserikoksesta ja tuomio törkeästä petoksesta. Tuorein tuomio koski törkeää rattijuopumusta. 

Vuonna 1978 syntynyt mies tuomittiin vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vakuutusyhtiölle taksiyritykselle maksettuja vakuutuskorvauksia runsaat 6 000 euroa sekä taksinkuljettajalle 1 000 euroa tilapäisestä haitasta ja lähes 4 000 euroa taloudellisesta vahingosta. Taksiyritykselle taloudellisesta vahingosta tuli maksettavaa 10 000 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Animaatio näyttää: Näin Vallilan taksionnettomuus tapahtui 0:43
Animaatio näyttää: Näin Vallilan taksionnettomuus tapahtui.

Lue myös:

    Uusimmat