Mainos

Mies heitti uhrin sillalta veteen mattoon käärittynä – Äänekosken tapposyytettä puitiin käräjillä

Keski-Suomen käräjäoikeudessa puitiin keskiviikkona juttua, jossa kolmikymppisen miehen katoamisen taustalta paljastui epäily henkirikoksesta Äänekoskella.

Kuusikymppiselle miehelle luettiin syytteet taposta ja hautarauhan rikkomisesta. 

Syyttäjän mukaan mies tappoi toisen miehen asunnossa elokuussa teräaseen iskuin. Kuoleman aiheutti veitsen isku vatsan seudulle, joka aiheutti maksavaurion ja verenvuotoa vatsaonteloon. Esitutkinnassa syytetty myönsi aiheuttaneensa uhrin kuoleman.  

Tämän jälkeen mies oli pakannut ruumiin muun muassa mattoon, peittoon ja katiskaverkkoon ja kietomalla jätesäkin pään ympärille. Ruumiin hän oli kuljettanut peräkärryllä sillalle ja heittänyt veteen kivet painoina. Myös tämän syytetty myönsi esitutkinnassa.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta. Syyttäjä myös esittää, että miehen aiempi rikollisuus otetaan tuomiossa koventamisperusteena huomioon. Miehellä on aiempia väkivaltarikoksia kontollaan, ja syyttäjä pitää niitä toistuvina ja lukuisina.

Kolmea henkilöä epäillään perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä, koska he olivat väittäneet epäillyn ja uhrin olleen sellaisissa paikoissa, joissa nämä eivät todellisuudessa olleet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.