Karmea verityö Raisiossa: Mies huuteli naiselle parvekkeelta ja pyysi soppakauhaa lainaksi – myöhemmin nainen löydettiin veitsellä surmattuna ja kauha miehen asunnosta

Miehen katsottiin surmanneen naisen mielenterveyskuntoutujien palveluasumisyksikössä Raisiossa viime kesäkuussa. Oikeus määräsi miehen mielentilan tutkittavaksi.

Uhri oli kuollut siihen, että tämän päänvaltimo oli katkaistu veitsellä viiltämällä. Esitutkinnassa löytyi miehen syyllisyyden puolesta raskaasti puhuvat todisteet: miehen vaatteissa oli uhrin verta ja hänen asunnostaan löytyi uhrin veressä ollut leipäveitsi.

Mies kiisti teon, eikä sille välituomion perusteella löytynyt niin sanottua järjellistä syytä. 

Todistajan mukaan mies oli huudellut naiselle rikoksen tapahtumapäivänä parvekkeeltaan pyytäen soppakauhaa lainaksi makkarakeittoa varten. Nainen oli luvannut katsoa asiaa.

Miehen asunnolta löydettiin sininen muovikauha.

Tapahtumapäivän iltana hoitohenkilökunta ei enää tavoittanut uhria puhelimitse, eikä tätä tavoitettu myöskään seuraavana aamulla. Poliisille soitettiin sunnuntai-iltana.

Oli aggressiivinen ja "näki lohikäärmeitä"

Miehen omahoitaja oli kertonut miehen käytöksen muuttuneen puolen vuoden aikana aggressiivisempaan suuntaan.

Miehen kanssa edellisenä päivänä alkoholia nauttinut todistaja taas kertoi, että mies oli alkoholin juonnin yhteydessä huudellut tyhjälle ja nähnyt lohikäärmeitä.

Oikeus piti todistajien kertoman perusteella miehen mielentilan tutkimista perusteltuna. Mies itse vastusti mielentilan selvittämistä.

Oikeus antaa asiassa tuomion selvityksen valmistumisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat