Mies hakkasi toisen miehen kuoliaaksi Kuhmossa – lähetteli ihmisille kuvia ruumiista

Oikeus tuomitsi 38-vuotiaan miehen yhdeksän ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen.

Kainuun käräjäoikeus on tuominnut vankeusrangaistukseen 38-vuotiaan miehen, joka pahoinpiteli tuttavansa kuoliaaksi viime syksynä Kuhmossa. Tuomion mukaan mies saapui uhrin mökille iltakahdeksan aikaan taksilla. Mökillä oli myös kolmas mies, ja kaikki joivat kiljua.

Mökillä syntyi jonkinlainen riitatilanne. Paikalla olleen kolmannen miehen mukaan 38-vuotias mies käyttäytyi sekavasti ja aggressiivisesti häntä kohtaan. Kun mökin haltija tuli väliin, 38-vuotias mies alkoi pahoinpidellä tätä.

Tuomion mukaan syytetty hakkasi uhria nyrkeillä ja hajuvesipullolla. Lukuisat iskut kohdistuivat uhrin kasvoihin, päähän ja ylävartalon alueelle. Uhrilta murtui yhteensä 18 luuta.

Pahoinpitelyn jälkeen mies meni nukkumaan uhrin sänkyyn. Aamulla herättyään hän oli kokeillut uhrin pulssia ja tajunnut tämän kuolleen. Oikeuden mukaan mies soitteli useille ihmisille, lähetteli kuvia uhrin ruumiista ja lopulta soitti hätäkeskukseen.

Syytetty kiisti syytteen taposta. Hänen mukaansa uhri aloitti väkivallan ja hän oli puolustanut henkilökohtaista koskemattomuuttaan. Käräjäoikeus ei kuitenkaan pitänyt tekoa hätävarjeluna, vaan tuomitsi Joni Markus Tapani Juntusen, 38, taposta yhdeksän ja puolen vuoden vankeuteen. Lisäksi hänet tuomittiin mökillä olleeseen kolmanteen mieheen kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Lue myös:

    Uusimmat