Mies hakkasi metalliputkella kahta naista ja väliin tulleita miehiä Tampereella – sai lähes kuuden vuoden vankeustuomion

Oikeuden mukaan ensimmäinen miehen uhreista olisi kuollut, jos apua ei olisi saatu paikalle nopeasti.

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vankeuteen nelikymppisen miehen, joka hyökkäili ohikulkijoiden kimppuun Tampereen Hämeenpuistossa heinäkuussa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun pyörällä liikkeellä ollut nainen pysähtyi liikennevaloihin ylittääkseen Satakunnankadun. Tuomittu mies tuli naisen vierelle ja löi tätä täysin yllättäen päähän liki metrin mittaisella ja 700 grammaa painavalla metalliputkella.

Nainen kaatui maahan ja löi päänsä asfalttiin. Silloin mies vielä löi naista toisen kerran voimakkaasti metalliputkella päähän. Sivullinen mies yritti tulla apuun, jolloin tuomittu yritti lyödä häntäkin putkella. Mies pääsi kuitenkin pakenemaan tilanteesta.

Seuraavaksi tuomittu kävi vastaan tulleen pariskunnan kimppuun ja löi naista putkella päähän. Nainen kaatui, jolloin tuomittu yritti lyödä häntä uudelleen, mutta pariskunnan mies ehti väliin. Isku osui miestä käsivarteen, mutta siitä huolimatta miehen onnistui saada putki pois tuomitulta.

Mies osin myönsi syytteet

Oikeuden mukaan pyöräilijän vammat olivat hengenvaaralliset ja hän selvisi vain, koska ensihoito pääsi paikalle nopeasti. Tältä osin mies tuomittiin tapon yrityksestä.

– Ottaen huomioon teossa käytetty väline ja kovaenergisten iskujen kohdistuminen yksinomaan asianomistajan pään alueelle, (syytetyn) tarkoituksena on ollut tappaa (uhri) tai ainakin hänen on täytynyt ymmärtää menettelynsä varsin todennäköiseksi seuraamukseksi lyöntien kohteen kuoleman. Lisäksi (syytetty) on estänyt (uhrin) avunsaamisen, käräjäoikeus kirjoitti tuomiossaan.

Muiden uhrien osalta mies tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä pahoinpitelyn yrityksestä. Lisäksi hänet tuomittiin muun muassa kahdesta pahoinpitelyn yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta, joihin hän oli syyllistynyt kesäkuussa. Mies osin myönsi ja osin kiisti syytteet.

Jarmo Juhani Laukkanen, 46, tuomittiin viiden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hoitajat kokevat väkivaltaa ja uhkailua myös vapaa-ajallaan – ""Huomaat Prisman parkkipaikalla, että joku seuraa" 0:30
Katso myös: Hoitajat kokevat väkivaltaa ja uhkailua myös vapaa-ajallaan – ""Huomaat Prisman parkkipaikalla, että joku seuraa"

Lue myös:

    Uusimmat