Miehen tappamista yrittänyt nuori nainen vähätteli puukoniskujaan "tyttömäisiksi" – oikeudelta naseva vastaus ja tuomio

Nainen tuomittiin vuosien vankeustuomioon tämän puukotettua miestä. Väkivallanteko tehtiin Vaasassa viime marraskuussa.

Oikeuden mukaan nainen oli suuttunut miehelle, kun tämä ei ollut toiminut sovitusti naisen äidin ovella ja auttanut naista saamaan asunnosta lääkkeitä. 

Tapahtumia ovisilmästä seurannut oli kertonut naisen syyttäneen miestä petturiksi. Naisen kuvaillaan suuttuneen silmittömästi ja purkaneen suuttumuksensa puukottamalla miestä.

Nainen oli iskenyt miestä kahdesti veitsellä, kerran rintaan ja sen jälkeen selkään.

Miehen kaaduttua maahan oli nainen vielä sen jälkeen potkinut tätä ennen hyppäämistään linja-autoon. Paikalle tullut henkilö soitti uhrille ambulanssin.

Syytetty: "Tyttömäisiä tuikkaisuita"

Nainen kuvaili iskujaan "tyttömäisiksi tuikkaisuiksi", joiden tarkoitus oli vahingoittaa, mutta ei tappaa uhria.

Oikeus ei tätä selitystä niellyt. Iskut olivat lävistäneet uhrin untuvatakin, hupparin ja t-paidan, mutta eivät onnekkaasti rintakehää. Jos lyönti olisi ollut hieman voimakkaampi tai osunut hieman eri paikkaan, olisi veitsi osunut keuhkoon tai jopa sydämeen.

– Puukoniskujen voidaankin käräjäoikeuden käsityksen mukaan enemmänkin kuvata "tyttömäisten tuikkaisujen" sijaan puukoniskuksi, jotka on tehty hyvällä naisellisella osumatarkkuudella ja riittävällä voimakkuudella, tuomiossa sanaillaan.

Miksi nainen tappaa ja mitä eroa on naisten ja miesten henkirikoksilla? Näin vastaa asiantuntija 6:09
Miksi nainen tappaa ja mitä eroa on naisten ja miesten henkirikoksilla? Näin vastaa asiantuntija.

Uhrille tuhansien korvaukset

Oikeus piti teosta oikeudenmukaisena rangaistuksena 4,5 vuoden vankeustuomiota, mutta päätyi antamaan nuorelle, entuudestaan rikkeettömälle naiselle neljän vuoden tuomion.

Vuonna 2005 syntynyt Erika Susanna Salo tuomittiin tapon yrityksestä, pahoinpitelystä, lievästä vahingonteosta ja kahdesta kätkemisrikoksesta neljän vuoden vankeustuomioon.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille 4000 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta, 5000 euroa henkisestä kärsimyksestä ja 1000 euroa pysyvästä kosmeettisesta haitasta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Naisvangit voivat miehiä huonommin: Taposta vankilaan joutunut Christine kertoo, millainen rikollismaailma on naiselle 11:54
Naisvangit voivat miehiä huonommin: Taposta vankilaan joutunut Christine kertoo, millainen rikollismaailma on naiselle.

Lue myös:

    Uusimmat