Mainos

Mies ajoi pyörätuolilla yllättäen päälle metroasemalla – pahoinpitely tallentui valvontakameraan

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi sähköisellä pyörätuolilla liikkuvan miehen pahoinpitelystä, kun hän ajoi tahallaan toisen päälle. Rikos tallentui metroaseman valvontakameraan.

Tapauksesta kerrottiin keskiviikon Rikospaikassa. 

Teko tapahtui helmikuussa 2018. Juna saapui Mellunmäen metroasemalle lauantai-iltana kello 21 aikaan ja matkustajat purkautuivat asemalaiturille.

Videolla näkyy kuinka aseman portainen yläpäässä sähköisellä pyörätuolilla liikkuva 55-vuotias mies ajaa edessään kävelevän miehen yli ja puskee tämän hissitasanteella hissin oveen.

Uhri kertoi oikeudessa, että tilanne tuli täysin yllättäen. Uhrin mukaan hän ei ollut koskaan aikaisemmin edes puhunut syytetyn kanssa. Syytetyn mukaan uhri oli seisonut hänen edessään ja haastanut riitaa.

Käräjäoikeus uskoi uhria, jolle aiheutui teosta pitkäkestoista kipua.

Samassa oikeudenkäynnissä mies tuomittiin myös kolmesta vahingonteosta, koska hän kolhi tahallaan väärinpysäköityjä autoja pyörätuolillaan.

55-vuotias on aiemminkin tuomittu rikoksista ja hänellä oli ehdollista vankeutta jäljellä. Oikeus ynnäsi niitä mukaan ja päätyi 4 kuukauden ja 15 päivän vankeuteen. Se muutettiin saman mittaiseksi valvontarangaistukseksi.

Valvontarangaistus tarkoittaa sitä, että tuomitulle kiinnitetään panta jalkaan ja tämän on oltava kotonaan aina kun ei ole sovittua syytä – esimerkiksi työtä tai kuntoutusta - poistua asunnosta. Valvontarangaistus edellyttää tuomitulta myös ehdotonta päihteettömyyttä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja