Mainos

Mielipidekirjoitus HS:ssä: 5-vuotias leikki yksin pihalla - lastensuojelu paikalle

Helsingin Sanomissa on julkaistu mielipidekirjoitus, jossa nimimerkki mummo kertoo yli-innokkaista lastensuojeluilmoituksen tekijöistä.

Mummo kertoo kohta kuusi vuotta täyttävästä tyttärenpojastaan, joka haluaa leikkiä omalla aidatulla pihallaan ilman vanhempiaan.

– Kun poika oli ensimmäisen kerran yksin ulkona, lastensuojeluviranomaiset tulivat paikalle. Toisen kerran lastensuojeluilmoitus tehtiin, kun poika ehti olla pihalla yksin viitisen minuuttia, kun hänen isänsä oli viemässä pyöräänsä varastoon. Tällä kertaa sosiaaliviranomaiset soittivat vanhemmille saaneensa ilmoituksen mutta eivät tulleet paikalle, mummo kirjoittaa.

Kirjoittajan mukaan sekä lapsen päiväkodin että sosiaaliviranomaisten ja neuvolan kanssa on keskusteltu asiasta ja heidän mielestään on oikein, että lapsi haluaa itsenäistyä olemalla yksin pihalla.

– Onko Helsingistä todella tullut niin vaarallinen paikka, etteivät lapset voi enää leikkiä ollenkaan keskenään pihalla vaan vanhempien on oltava vieressä? kirjoittaja ihmettelee.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja