Mielessä paluu ex-kumppanin luokse? Älä tee näitä virheitä!

Jos paluu suhteeseen entisen kumppanin kanssa alkaa tuntua varteenotettavalta vaihtoehdolta, on tärkeää käydä tietyt seikat läpi.

Mikäli haaveissa on jälleen kukoistava onni ex-kumppanin kanssa, on päätöstä tehtäessä syytä ottaa huomioon tietyt seikat.

Esittämällä itsellesi kysymyksen, jotka pureutuvat tulevan onnen tai epäonnen ytimeen, voit välttyä virheliikkeeltä.

Miten olet muuttunut eron jälkeen?

Yhteenpaluun kannalta äärimmäisen tärkeää on ymmärtää, että molemmilla osapuolilla on parisuhteen kariutumiseen usein näppinsä pelissä. Jos vanhoja tunteita lähtee herättelemään, on tärkeää kiinnittää myös itsessään huomiota seikkoihin, jotka ovat vaikuttaneet parisuhteen päättymiseen.

Terve itsetutkiskelu on usein paikallaan. Jos huomaa itsessään piirteitä, jotka vaativat kehittämistä, ei niiden kehittämisen kanssa kannata arkailla – vaikka suhde ex-kumppanin kanssa ei palaisikaan tolalleen yrityksistä huolimatta, voi omasta kehityksestä olla hyötyä tulevissa parisuhteissa.

Miten ex-kumppanisi on muuttunut?

Parisuhteen uudelleenlämmittely kaipaa yritystä kumppanilta siinä missä jokaiselta itseltäänkin. Toisen lupauksia on kuitenkin vaikea ennustaa etukäteen tosiksi – tai epätosiksi.

Toisen vakuutuksista olisi aina hyvä saada jonkinlaisia konkreettisia esimerkkejä. Jos muutosta parempaan suuntaan on jo tapahtunut, on todennäköisempää, etteivät lupaukset jää vain teorian tasolle.

On tärkeää ymmärtää, että kenenkään kanssa ei ole syytä olla vain siksi, että tämä olisi loistava kumppani, jos muutosta tapahtuisi miltei jokaisella elämän saralla. Yhteenpaluuta harkittaessa olisi syytä kysyä itseltään myös yksi lisäkysymys: pystytkö hyväksymään toisen juuri sellaisena kuin mitä hän on?

Mikä alunperin meni pieleen?

Usein eron syynä on jollain tapaa ongelma kommunikaatiossa. Jos tulevaisuudessa on kuitenkin tarkoitus jatkaa pyrkimyksiä rakentaa kestävä suhde, on tärkeää paneutua edeltävän eron syihin.

Joka tapauksessa on tärkeää käydä vakava keskustelu siitä, mitkä syyt johtivat edellisellä kerralla eroon. Vaikeat ajat voivat parhaimmillaan vahvistaa uudelleen syttyvää suhdetta.

Oletko varma, että vaiva kannattaa?

Suhteen elvyttäminen on kovaa työtä. Jotta vaiva sitoutua ex-kumppaniin uudelleen maksaisi itsensä takaisin, on äärimmäisen tärkeää sitoutua panostamaan suhteeseen sataprosenttisesti. Yksikään parisuhde ei toimi mutkattomasti säästöliekillä.

Yritättekö molemmat tällä kertaa tosissanne?

On tärkeää muistaa, että toimivan parisuhteen rakentavat kaksi ihmistä. Jos yhteistä tietä aiotaan vaikeuksista ja umpikujasta huolimatta jatkaa, on tärkeää, että molemmat suhteen osapuolet ovat tällä kertaa valmiita panostamaan yhteisiin asioihin yhtä lailla.

Jos kokee, että korjaa asioita yksin, eikä saa kumppaniltaan lainkaan vastakaikua korjaustyöhön, eivät asiat ole kohdallaan. Kukaan ei yksin saa parisuhdetta toimimaan.

MTV3/Helmi

Osittainen lähde: Hellobeautiful

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja