Mainos

Mielensäpahoittajan blogi: Koulu ja laitos

Mielensäpahoittajan blogitekstejä julkaistaan samassa rytmissä sarjan kanssa.

"Kyllä minä niin mieleni opintiestä pahoitin. Pipot on sisällä päässä, ruuasta valitetaan ja rakennukset homehtuvat.

Päntätään, räntätään ja rintataan kymmenen taikka viisikymmentä vuotta ja silti maailmaan kävelee laiskoja lättähattuja. Minä olen oppinut jokaisen työni tekemällä. Katselin kuinka kokeneemmat käyttivät sahaa taikka betonimyllyä taikka kiskoivat hevosen suosta ja Juoppo-Manun ratakiskoilta. Tietenkin ensimmäiset kerrat menivät väärin, mutta kolmannella kerralla oli jo pakko osata.

Pilkkanaurut tekevät kipeää.

Häpeä on paras opettaja. 

Penikat heräävät lämpimissä taloissa. Heidät kuljetetaan lämpöisillä autoilla lämpimiin luokkahuoneisiin. Kun minä olin lapsi, heräsin kylmään tupaan, johon piti itse tehdä lämpö. Rähmä lähti, kun hiihti pohjoistuulessa kaksitoista kilometriä koululle. Niihin aikoihin suomalaiset pärjäsivätkin juoksussa ja hiihdossa. Sitten tulivat koulutaksit, jonka jälkeen on pärjätty autourheilussa.

Kun minä olin pieni, lapsuutta ei ollut. Oli pieniä aikuisia, jotka tekivät kevennettyjä aikuisten töitä. Kolmentoista vanhana piti osata miesten työt, koska 44-vuotiaana oltiin valmiit hautaan.

Kun muistaa kuinka oli, ei inise tästä päivästä. Koulutöistä, kesätöistä ja kengännauhojen sitomisesta. Oppiiko kukaan mitään, kun aina laitetaan kypärä päähän ja työnnetään aaltouuniruokaa suuhun?

Ennen kaikki oli paremmin."

Kirjoittaja on iäkäs mies, jonka mielestä ennen kaikki oli paremmin. Ajatuksiaan hän tahtoo jakaa, jotta saa ne ulos mielestään ja verenpaineen pysymään alhaalla.

Keskustele aiheesta #mielensäpahoittaja #ennenkaikkioliparemmin

Mielensäpahoittaja – Ennen kaikki oli paremmin MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja