Mainos

Mielensäpahoittajan blogi: Kahvi on viisasten juoma

Mielensäpahoittajan blogitekstejä julkaistaan samassa rytmissä sarjan kanssa.

"Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun viina on lähempänä kuin posti.

Ennen pullon sai tiskin takaa tai Ponu-Manulta. Työmiehellä meni lauantaina pullo ja itsekunnioitus, jonka hän lapioi seuraavan viikon aikana takaisin. Entisistä pientilallisista tuli kaupungeissa suurjuoppoja.  

Nyt kioskeissa myydään halpaa ja sokeroitua alkkohoolia aamusta iltaan. Viinakortti pitäisi olla, mutta lättähatuilla on rajaton luottokortti.

Miniä puhuu eurooppalaisista juomatavoista. Eli: jokaisella ihmisellä on lupa lipittää prosenttijuomia päivittäin. Italiassa penikat asuvat kotona kolmekymmentävuotiaaksi, syövät äitin spakuttia, heiluttavat käsiään ja lipittävät viiniä. Englantilaisten aamiainen on kinitonikki, saksalaisten iso kannu pilsneriä. Ranskalainen on absintin orja.

Kyllä pärjätään omilla tavoilla.

Suomalaisesta tulee humalassa surullinen. Ruotsalaisesta iloinen. Tunteet piilotetaan syvälle peruskallioon ja kun ne lähtevät liikkeelle, kivimurska lentää. Mukana myös nyrkki, puukko ja poliisi. Varmasti on samanlaisia ryhmiä muuallakin, epäilen intiaaneja ja venäläisiä. 

Kahvittelu on keksitty peittämään kiusalliset hiljaisuudet. Kun tarpeeksi monta vuotta istuu sopivan emännän kanssa hiljaa kahvipöydässä, niin pääsee naimisiin ja saa perheen ja tarkoituksen. Tulee halvemmaksi kuin keskikalja ja ruokkomaksut.

Ennen kaikki oli paremmin."

Kirjoittaja on iäkäs mies, jonka mielestä ennen kaikki oli paremmin. Ajatuksiaan hän tahtoo jakaa, jotta saa ne ulos mielestään ja verenpaineen pysymään alhaalla.

Keskustele aiheesta #mielensäpahoittaja #ennenkaikkioliparemmin​​​​​​​

Mielensäpahoittaja – Ennen kaikki oli paremmin MTV3-kanavalla tiistaisin 8.1. klo 20 alkaen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja