Mainos

Miehet selvästi naisia euromyönteisempiä

Selvä enemmistö suomalaisista hyväksyy euroihin siirtymisen ensi vuoden alusta. MTV:n uutisten teettämän kyselyn mukaan myönteisesti asiaan suhtautuu 65 prosenttia ja kielteisesti 34 prosenttia. Naiset ovat eurokriittisempiä kuin miehet.

Yhden ja kahden euron kolikotEu:n huippukokous Espanjan Madridissa joulukuussa 1995 pääsi sopuun Euroopan rahaliitosta ja yhteisestä rahasta. Nyt euro on jo lähellä. Siirtymäajan jälkeen Linna, Aalto, Sibelius ja Chydenius poistuvat lopullisesti käytöstä maaliskuun alkuun mennessä.

Vaikka suomalaiset suhtautuvat tuoreen selvityksen mukaan epäluuloisesti Euroopan unioniin, sulattavat kansalaiset eurorahan paremmin.

MTV:n uutisten teettämän kyselyn mukaan selvä enemmistö hyväksyy yhteisvaluuttaan siirtymisen. Eurorahaa vastustaa 34 prosenttia.

Tammikuussa kannatus oli kuusi prosenttiyksikköä alempana. Alhaisimmillaan tuki eurolle on ollut 54 prosentissa tänä vuonna. Euron suosio on kasvanut pikkuhiljaa toukokuusta eteenpäin.

Naiset ja miehet suhtautuvat markan kuolemaan eri tavalla. Miehet ovat selvästi naisia euromyönteisempiä.

Alle 35-vuotiaista yli 70 prosenttia toivottaa yhteisvaluutan tervetulleeksi. Eurokriittisiä löytyy eniten työväestöstä.

Kyselyyn haastateltiin yli tuhatta suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.