Miehen aktiivisuusranneke tallensi eron hetken – miltä näyttää, kun sydän särkyy?

Jätetyksi tuleminen voi tuntua tuskalliselta, ja eräällä miehellä on dataa väitteen tueksi.

Oikeustieteen opiskelija Koby Soto käyttää Fitbit-aktiivisuusranneketta pysyäkseen kärryillä sydämen sykkeestään, askelmääristään, polttamistaan kaloreista ja nyt myös suhdestatuksestaan.

Israelin Tel Avivissa asuvalla Sotolla oli ranneke ranteessaan, kun hän sai puhelun poikaystävältään, toiselta oikeustieteen opiskelijalta. Soto kertoi Buzzfeed Newsille poikaystävänsä kertoneen puhelimessa haluavansa erota.

– Miksi? Soto ihmetteli.
– Asiat eivät suju niin kuin niiden pitäisi, totesi poikaystävä.
– Oletko tosissasi? Teet tämän puhelimessa?

Sinä iltana, surullinen ja hämmentynyt Soto tuuletti ajatuksiaan ystävälleen, joka käski tämän rentoutua. Soto kertoi, ettei voinut nukkua tai opiskella. Todistaakseen tämän hän avasi Fitbit-sovelluksen näyttääkseen ystävälleen sen hetkisen sydämen sykkeensä. 

Soton yllätykseksi sovellus näytti tilastoa koko päivältä – alkaen aamusta, kun hänen keskivertoleposykkeensä oli rauhalliset 72 sykäystä minuutissa. Keskipäivästä eteenpäin, kun puhelu tuli, hänen sykkeensä kohosi yli 88:n. Se oli koholla suurimman osan iltapäivästä kohoten jopa 118 asti. Lopulta iltaa kohden syke normalisoitui.

– Tuntuu mukavalta, että on varmistusta siitä, miltä on tuntunut. Voi kertoa ihmisille, että sydän särkyi, ja tuntui pahalta, Soto sanoo.

– Ihmiset ovat vähemmän kyynisiä, kun heille näyttää numeroita tai kun näyttää dataa tai grafiikkaa. Kaikki ymmärtävät sydänsurun, eikö? Kaikki ovat kokeneet sen.

Miten sydänsuruista selviää? Katso videolta Heli Thorenin vinkit:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja