Mainos

"Microsoftin Windows RT -käyttöjärjestelmä on tuhoon tuomittu"

Mobiililaitteille suunnattu Windows RT -käyttöjärjestelmäversio vaikuttaa olevan vaikeuksissa.

Windows RT -järjestelmää käyttävien laitteiden hinnat ovat alkaneet pudota. Teknologiasivusto PCWorld kertoo, että hintojen putoaminen on merkki siitä, että tietokonevalmistajat pyrkivät nyt nopeasti tyhjentämään varastonsa heikosti kaupaksi menneistä laitteista.

Microsoft ei ole myöntänyt, että Windows RT olisi epäonnistumassa. Tietokone- ja siruvalmistajat ovat kuitenkin puhuneet järjestelmän heikosta vastaanotosta.

Nvidian johtaja totesi viime kuussa olevansa pettynyt Windows RT:n menekkiin. Acerin johdosta on puolestaan todettu, että RT:n käytettävyyttä olisi syytä parantaa.

– Luulen, että näkemämme alennukset liittyvät laitteiden menekkiin. En koskaan uskonut, että RT-järjestelmästä tulisi menestyksekästä, toteaa J. Gold Associatesin analyytikko Jack Gold.

Goldin mukaan RT-järjestelmä oli alusta alkaen tuhoon tuomittu, eikä se ole pystynyt kilpailemaan Applen iPadia tai Googlen Android-järjestelmää käyttäviä tabletteja vastaan.

Windows RT:n tarkoitus jäänyt hämäräksi

Windows RT on eräänlainen kevyempi mobiiliversio Windows 8 -käyttöjärjestelmästä. Järjestelmät tulivat myyntiin viime vuonna, ja ne muistuttavat ulkoisesti huomattavan paljon toisiaan.

Analyytikkojen mukaan Microsoft ei tiedottanut riittävästi Windows RT:n olemuksesta.

Kuluttajat eivät ole ymmärtäneet RT:n tarkoitusta, sillä se ei ole yhteensopiva Windowsin perinteisten työpöytäsovellusten kanssa. RT:n sovellukset on hankittava sovelluskaupasta mobiililaitteiden tavoin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.