Mainos

Microsoftin uusi Surface -läppäri on lähes mahdotonta korjata – pysyy kasassa liimalla

Microsoftin uusi Surface Laptop ei ole suunniteltu korjattavaksi tai laitteistoltaan paranneltavaksi, sillä sen osat ovat liimattu kiinni toisiinsa.

Microsoftin viimeisin Surface Laptop -tietokone on lähes mahdotonta korjata, jos laitteeseen tulee kuoren avaamista vaativia vikoja.

Surface Laptopin kokoamiseen ei ole käytetty laisinkaan ruuveja tai pultteja, vaan laitteen avaaminen tapahtuu raottamalla auki sen saumoja. Laitteen avaamista kokeili iFixit-verkkosivusto, joka on erikoistunut erilaisten tietotekniikkalaitteiden avaamiseen ja niiden korjattavuuden arvioimiseen.

Sivuston mukaan uuden Surface Laptopin saumojen aukominen saa kuorimateriaalin repeämään helposti. Avaamisen jälkeen yksittäisten osien irrottaminen oli myös vaikeaa, sillä esimerkiksi näppäimistö oli liimattu kiinni runkoon ja muisti sekä kovalevy olivat juotettu kiinni emolevyyn.

Akkua ei saanut kytkettyä pois laitteistosta irrottamatta ensin lukuisia muita komponentteja. Tämän jälkeen selvisi vielä, että myös akku on liimattu kiinni runkoon.

Loppulausumamaksi iFixit totesi, että Surface Laptop ei ole paranneltavissa, eikä sen käyttöikä ole kovin pitkä, koska laite ei kestä avaamista. Toisaalta he myös toteavat, että Surface Laptop ei ole alkujaankaan suunniteltu korjattavaksi tai laitteistoltaan päivitettäväksi.

Lähde: The Verge, iFixit


---

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.