Mainos

Microsoft juhlii IE6:n kuolemaa - Nolostunut Google rankaisee Chromea

Ohjelmistojätti Microsoft on juhlinut Internet Explorer 6 -nettiselainversionsa kuolemaa leipomalla kakun. Yhtiö paljasti, että kyseistä vanhaa selainversiota käyttää enää alle prosentti yhdysvaltalaisista nettisurffaajista. Microsoft on innokkaasti kuopannut vanhaa selainversiota ja suostutellut käyttäjiä ottamaan käyttöönsä uudemman IE8- tai IE9-version.

IE6 -version käyttö on ollut erittäin alhaista myös mm. Suomessa. Kiinassa puolestaan kyseistä versiota käyttää vielä 25 prosenttia nettisurffaajista.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että tutkimusyhtiö Ovumin asiantuntija Richard Edwards ei ole yllättynyt Microsoftin juhlatuulesta.

- Yhdessä teknologialehdessä IE6 arvosteltiin yhdeksi kaikkien aikojen kauheimmista tuotteista, Edwards muistelee.

Selainta riivasivat mm. lukuisat tietoturvaongelmat.

Googlessa eletään noloja hetkiä

Samaan aikaan Microsoftin kilpailijan Googlen leirissä eletään noloja hetkiä, kun yhtiö joutuu perääntymään Chrome-selaimensa mainostamisessa.

Google on laskenut Chromen näkyvyyttä omissa hakutuloksissaan rangaistuksena itseään kohtaan sen jälkeen kun huomattiin, että Chromen markkinointikampanjassa oli maksettu bloggaajille, jotta he mainostaisivat selainta.

Hakuasiantuntija Danny Sullivan toteaa, että paljastus sai leuat loksahtamaan auki:

- Juuri Google on taistellut maksettuja linkkejä ja ohutta sisältöä vastaan. Nyt samainen yhtiö näyttää olevan sellaisen kampanjan takana, joka on luonut maksettua ja ohutta sisältöä Chrome-selaimensa pönkittämiseksi. Tämän voi laittaa "Mitä he oikein ajattelivat?" -osaston alle.

Hakukonejätti syyttää asiasta markkinointiyhtiö Essence Digitalia. Googlelta kerrotaan BBC:lle, että yhtiö ei ole koskaan valtuuttanut Essence Digital -markkinointiyhtiötään lähestymään bloggaajia sponsoroiduilla linkeillä. Essence Digital on myöntänyt asian ja pahoittelee noloa tilannetta Googlelle.

Jotkut asiantuntijat ovat ennakoineet, että Chromen markkinointikompuroinnista huolimatta se saattaa ohittaa IE:n maailman suosituimpana selaimena vielä tämän vuoden aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.