Mainos

Microsoft ja Sun sopivat riitansa

Amerikkalaisanalyytikko: Yhteinen vihollinen Linux ajoi ratkaisuun.

Amerikkalaiset tietotekniikkajätit Microsoft ja Sun Microsystems ovat päässeet sopuun pitkään yhtiöitä raastaneessa riidassa. Perjantaina julkistetun sopimuksen mukaan Microsoft maksaa Sunille vajaat 1,7 miljardia euroa.

Yhtiöt ovat kiistelleet oikeudessa kilpailuasemien väärinkäytöstä ja patenteista. Sopimusta pidettiin yllätyksenä. Tähän saakka Sun on ollut yksi suorasukaisempia ja äänekkäimpiä ohjelmistoyhtiö Microsoftin ylivallan arvostelijoita.

Molemmat yhtiöt ovat viime aikoina joutuneet miettimään entistä vakavammin, miten vastata vapaasti kopioitavan Linuxin tuomiin haasteisiin.

-Sunilla ja Microsoftilla on yhteinen vihollinen: Linux, selvitti Enderle-ryhmän pääanalyytikko Rob Enderle. Hänen mukaansa amerikkalaisyhtiöt pitävät toisiaan pienempänä uhkana taistelussa yhteistä vihollista vastaan. Linux-käyttöjärjestelmä on kehitetty suomalaisen Linus Torvaldsin johdolla.

Times -lehden verkkosivuilla Microsoftin nimetön johtaja arvelee yhtiöiden välisen sopimuksen parantavan yhtiön asemia kiistassa EU:n kilpailuviranomaisten kanssa. Microsoft sai EU:lta lähes 500 miljoonan euron sakon määräävän markkina-aseman käytöstä. Ohjelmistoyhtiö on sanonut valittavansa sakosta EY:n tuomioistuimeen. EU:n komissiosta tällaiset arvelut kiistettiin lehdelle.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.