Mick Schumacher avautuu isänsä Michaelin maineen luomasta paineesta: "Tiedän syyt, joiden takia teen tätä"

Ensi kaudella Haas-tallin kuskina F1-sarjaan astuva Mick Schumacher haluaa kulkea samoja jalanjälkiä isänsä Michael Schumacherin kanssa, mutta tiedostaa hyvin, että autossa hän vastaa silti yksin kaikesta.

Schumacher tekee kaudella 2021 odotetun loikkauksen moottoriurheilun kuninkuusluokkaan, jossa hänen isänsä voitti urallaan seitsemän maailmanmestaruutta.

Vertailu samaa sukunimeä kantavaan lajilegendaan on väistämätön, mutta Mick Schumacher suhtautuu siihen varsin kypsästi.

– Minä olen se, joka ajaa autoa. Nimeni ei ajeluta minua, Schumacher tiivistää ajatuksensa BBC:n haastattelussa.

– Totta kai nimi avaa monia ovia ja kontakteja, mutta loppujen lopuksi yksikään niistä ihmisistä ei hoida ajamista puolestani, hän lisää.

Formula 3- ja Formula 2 -luokkien mestaruudet kertovat, että pelkällä maineella 21-vuotias lupaus ei ole ykkösiin nousemassa. Ehkä juuri siksi hän voi ottaa paikan vastaan ylpeänä ja kertoa unelmoivansa suurista saavutuksista. Pakkomielle ne eivät kuitenkaan ole.

– Minulla ei ole mitään ongelmia vertailtavaksi tulemisen kanssa, koska tiedän syyt, joiden takia teen tätä, Schumacher sanoo.

– Teen tätä, koska haluan tehdä, rakastan lajia, adrenaliinia ja kovaa ajamista – ja vielä lopussa voittamista.

– Haluan päästä pitkälle tässä lajissa ja jättää jälkeni, kuten isänikin halusi. Jos polkuni on menestyksekäs, olen ikionnellinen, mutta jos se ei onnistu, olen ainakin päässyt F1:een ja tehnyt sitä, mistä nautin eniten.

Lue myös:

    Uusimmat