Michelle Obama suhtautui vuosikymmeniä vastenmielisesti aamupalaan – söi vain yhtä ruokaa aamuisin lukioon asti

Michelle Obama kertoo kaiken:"Tuntui, että olin epäonnistunut" 2:42
Näistä asioista Michelle Obama kertoo Becoming-kirjassaan, joka julkaistiin vuonna 2018.

Michelle Obama ei ole suuri aamupalafani. 

Yhdysvaltojen entinen ensimmäinen nainen Michelle Obama kertoi Your Mama’s Kitchen -podcastissa, että on suhtautunut vuosikymmeniä vastenmielisesti aamupalan syömiseen. Kaikki muut hänen lapsuudenperheessään ovat rakastaneet aamupaloja, paitsi hän. 

– Olin aika nirso syöjä. En pitänyt aamiaisessa mistään. Ja veljeni, joka söi aamiaista aina, piti minua hulluna. Meillä oli suuret aamiaiset, koska veljeni oli kasvava urheilija. Oli kaikkea: muroja, munakokkelia tai paistettuja kananmunia, jota seurasi paljon paahtoleipää, pekonia ja makkaraa. Aamiainen oli runsas, Obama kertoi podcastissa. 

Obaman ruokamuistoihin kuuluu hänen äitinsä Marian Robinsonin epätoivoisia yrityksiä pakottaa tytärtään syömään aamiaista. Obama kertoo podcastissa olleensa todella itsepäinen ja valinneensa aamupalaksi hieman erikoisen ratkaisun: maapähkinävoita ja hilloa. Hän söikin edellä mainituilla levitteillä leipää aamupalaksi aina lukioon asti. 

Vaikka hän voisi edelleen syödä vastaavanlaisia leipiä aamupalaksi koko loppuelämänsä, niin lukiossa hän alkoi pitää myös kananmunista. 

Nykyisin hän ei kuitenkaan nauti lapsuutensa herkkuvoileipiä enää niin usein, koska hänen tyttärensä Malia oli lapsena allerginen maapähkinävoille.

Michelle tunnetaan sitoutumisestaan ​​varmistaa se, että runsas ja terveellinen ruoka on laajalti kaikkien amerikkalaisten saatavilla. Hänen aviomiehensä, Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman hallinnon aikana hän toteutti Let’s Move -työryhmän, joka oli terveellisen syömisen työryhmä lasten lihavuuden torjumiseksi.

Michellellä ja Barackilla on myös toinen tytär Natasha.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat