Sauli Kemppainen on työskennellyt yli 15 vuotta kokkina ulkomaisissa keittiöissä. Nyt hän neuvoo, miten vieraissa maisemissa löytää hyvää ruokaa – kuulemma ei ainakaan sisäänheittäjiä seuraamalla.
Vältä levähdyspaikkoja
Hyviä ravintoloita ei löydy moottoriteiden levähdyspaikoilta. 99-prosenttisesti ruoka ei ole niissä edes ihan OK.
Vältä kansainvälisiä ketjuja
En ymmärrä, miksi vieraassa maassa mennään syömään tuttuun ja turvalliseen kansainväliseen ketjuun periaatteessa sitä samaa ruokaa kuin kotonakin. Esimerkiksi Teneriffalla suomalaiset menevät ensimmäiseksi syömään lihapullia johonkin baariin. Eikö ulkomailla olon yksi suuri mahdollisuus ole juuri saada uusia elämyksiä ruoan parissa?
Etsi paikallista tietoa
Pääturistikadulla tuskin saa mitään ihan huikeaa ruokaa. Kannattaa aina etsiä käsiin jokin paikallinen lehti, josta saa ajankohtaiset vinkit ravintoloihin. Juuri ne pienemmät ja vähemmän rahaa mainoksiin laittavat ravintolat ovat mahdollisesti niitä aitoja paikkoja, joista voi saada unohtumattomia elämyksiä.
Hakeudu paikallisten joukkoon
Yleisesti ottaen tyhjiä ravintoloita kannattaa välttää. Sen sijaan kannattaa mennä ravintoloihin, jotka ovat pullollaan paikallisia ihmisiä. Saattaa tosin olla vaikeaa tietää, ovatko asiakkaat todella paikallisia vai turisteja – jos katsoo ulkoa täyttä ravintolaa, niin mistä voi tietää, mistä ne ihmiset ovat tulleet?

