Michael Schumacherista otettu kuva ruman kiristyssotkun keskiössä – kiinniotetulla karu rikosrekisteri

Isä ja poika kiristivät Michael Schumacherin perhettä ja vaativat heiltä 15 miljoonaa euroa, jotta nämä eivät julkaisisi arkaluontoista materiaalia vakavasti loukkaantuneesta Michael Schumacherista.

Seitsenkertainen F1-maailmanmestari Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa vuonna 2013. Schumacherin tilasta on onnettomuuden jälkeen tihkunut hyvin vähän tietoa ja hänen läheisensä ovat visusti varjelleet F1-mestarin yksityisyyttä.

Kesäkuussa otsikoihin nousi kuitenkin uutinen Schumachereihin kohdistuneesta kiristysyrityksestä. Poliisi on pidättänyt 53-vuotiaan isän ja 30-vuotiaan pojan tapaukseen liittyen.

Tutkijat saivat kiristäjän kiinni Groß-Geraunssa sijaitsevalta parkkipaikalta tämän ollessa matkalla Wuppertalista Konstanziin. Bildin mukaan poliisi on tutkinut yhteensä kahdeksan eri kiinteistöä tapaukseen liittyen.

Bildin tietojen mukaan isä ja poika väittivät Schumacherin perheen työntekijöille, että heillä on hallussaan arkaluontoisia tiedostoja, joita perhe ei haluaisi vuodettavan julkisuuteen. Kaksikko vaati kiristämällä 15 miljoonaa euroa.

Saksalaislehti kertoo tiedostojen, joiden uskotaan sisältävän Schumacherin lasketteluonnettomuuden jälkeen otettuja kuvia, olleen kiristäjien hallussa useiden vuosien ajan. Poliisi vahvisti kotietsintöjen löydöt Bildille.

– Mukana on Schumacherin perheen yksityiselämään liittyviä valokuvatiedostoja. Tutkimukset jatkuvat, Wolf-Tilman Baumert kertoo.

Poliisille on vielä epäselvää, miten kiristäjä on saanut tiedostot haltuunsa. Poliisi epäilee, että tiedostot ovat mitä ilmeisemmin päätyneet kiristäjille toistaiseksi tuntemattoman henkilön kautta.

Isää ja poikaa uhkaa jopa viiden vuoden vankeustuomio. Bildin mukaan molemmat ovat tällä hetkellä koevapaudessa toisesta rikoksesta. Isällä on jo entuudestaan rikosrekisterissä 18 tuomiota ennen tätä.

Bildin mukaan hän on saanut rikostuomion muun muassa ryöstöstä, pahoinpitelystä, uhkauksesta ja veropetoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat