Michael Schumacherista julkaistiin todella hävytön lehtijuttu – päätoimittaja potkittiin pihalle

Tulosruutu toukokuussa 2022: Ferrari raivostutti Michael Schumacherin suosimisella, Kimi Räikkönen tylynä medialle 7:30
Tulosruudun arkistojutussa Schumacherin menestysvuosista Ferrarilla

Saksalainen mediayhtiö Funke ilmoitti lauantaina antaneensa potkut Die Aktuelle -naistenlehden päätoimittajalle Michael Schumacherista tehdyn valehaastattelun takia.

Die Aktuelle julkaisi keskiviikkona F1-mestarin "haastattelun", jossa Schumacherin kommentit oli luotu tekoälyn avulla.

Funke kuvaili temppua mauttomaksi ja antoi lähtöpassit lehden päätoimittajalle Anne Hoffmannille. Hoffmann oli toiminut lehden päätoimittajana vuodesta 2009 lähtien.

– Tämä artikkeli oli mauton ja harhaanjohtava, eikä sen olisi koskaan pitänyt ilmestyä. Se ei täyttänyt millään tavalla journalismin vaatimuksia, joita me ja lukijamme odotamme Funken kaltaiselta ryhmältä, Funken johtaja Bianca Pohlmann sanoi ja pyysi anteeksi Schumacherin perheeltä, joka on harkinnut haastattelun takia oikeustoimia.

Formula ykkösissä seitsemän maailmanmestaruutta voittanut Schumacher loukkaantui vakavasti Ranskan Alpeilla tapahtuneessa lasketteluonnettomuudessa vuonna 2013. Schumacher ei ole esiintynyt julkisuudessa onnettomuuden jälkeen.

– Yksityinen on yksityistä, kuten hän aina sanoi. Michael suojeli aina meitä, ja nyt on meidän vuoromme suojella Michaelia, vaimo Corinna Schumacher sanoi vuonna 2021 julkaistussa Netflix-dokumentissa.

Lue myös:

    Uusimmat