Michael Monroe avautuu suomalaisten synkkyydestä ja kateudesta

Legendaarinen rock-muusikko Michael Monroe kertoo, mitä mieltä on suomalaisesta melankoliasta ja synkkyydestä.

Rock-muusikko Michael Monroe on ajatuksissaan ja asenteissaan valon puolella. Negatiivisistakin asioista voi ammentaa hyvää. Mies pyrkii elämään positiivisesti arkipäiväisessä elämässään, ja tuo ajatusta esiin myös uudessa korumallistossaan.

– Sitä saa mitä tilaa. Mitä laittaa ulospäin, tulee yleensä takaisin päin. Me olemme täällä elämässä ja oppimassa, omalta osaltamme tuomme tähän maailmaan kaikenlaista hyvää ja positiivista. Olen aina yrittänyt olla valon puolella, Michael Monroe tuumaa elämänasenteestaan.

Suomi on kuitenkin tunnettu synkkyydestään. Miten voisimme oppia positiivisuutta?

– Synkkyys on ihan okei, jos se on positiivista synkkyyttä, melankoliaa. Kunhan nyt ei ihan vajoaisi pimeyteen. Joskus voi olla tippa linssissä, ei se välttämättä ole huono juttu. Silloin aina mietin, että Make the most of your misery, it may not last forever, Monroe neuvoo.

Yksi toive Monroella kuitenkin on.

– Toivoisin, että ihmiset oppisivat eroon vahingoniloisuudesta ja kateudesta. Suomalaisten peruskateus on sellaista, että toinen ei saisi olla liian hyvä, eivätkä asiat saisi olla liian hyvin, Monroe paheksuu.

Mies itse pyrkii olemaan iloinen toisten puolesta, vaikka kuuluisuus toki tuo maalitaulun taakan harteille.

– Suomesta lähtee maailmalle harvemmin suuria tähtiä. Sanotaan näin, että jos on liian hyvä tai taitava, niin jossain pisteessä aletaan puhua negatiiviseen sävyyn, että luuleeko tuo olevansa parempi kuin muut.

Monroe painottaa, että suomalaisten pitäisi olla ylpeitä maansa nuorista artistilupauksista, ja konkariartistien tulisi antaa heille tukea menestyksen tiellä.

– Meillä on hienoja ja todellakin lahjakkaita laulajia. Kun puhutaan, että Jenkeissä on ison maailman laulajia, niin Suomi on osa sitä maailmaa. Iso maailma ei ole jossakin kaukana.

– Suomi on hyvä maa ja voimme olla ylpeitä itsestämme, Monroe tiivistää.

Lue myös:

AVA / Jenni Junkala, Siiri L'Ecuyer

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja