Metsästäjäliitto asettaa susiasiamiehiä maakuntiin

Metsästäjäliitto asettaa susiasiamiehen jokaiseen maakuntaan. Asiamiehen tehtävänä on muun muassa tarkkailla alueen susitilannetta, koota tarkkoja tietoja susien määrästä ja susien tekemistä vahingoista.

Susiasiamies pitää myös yhteyttä viranomaisiin ja tutkimuslaitoksiin sekä avustaa metsästäjiä sudenkaatolupien hakemisessa.

Susiasiamiesten verkoston luominen on Metsästäjäliiton mukaan tullut ajankohtaiseksi kasvaneen susikannan aiheuttamien ongelmien takia. Susikannan kasvu on sen mukaan merkinnyt myös susien aiheuttamien kotieläinvahinkojen lisääntymistä. 

Metsästäjät huolissaan

Metsästäjäliiton mukaan sudet käyvät myös metsästyskoirien kimppuun, ja useita koiria on jo kuollut suden hampaisiin, vaikka metsästyskausi on vasta alussa. Liitto vaatii, että tällä metsästyskaudella kannanhoidollista metsästystä on tehostettava ja lupamäärää kasvatettava erityisesti tihentymäalueilla.

Järjestön mielestä myös poliisien myöntämissä häirikkösusien poistoluvissa on palattava joustavampaan käytäntöön.

Tilanne on järjestön mukaan erityisen vaikea itäisessä Suomessa. Pohjois-Karjalassa hirvi on jouduttu rauhoittamaan kolmen riistanhoitoyhdistyksen alueella ylisuuren petokannan vuoksi. Hirveä ravintonaan käyttävän suden ja karhun kannat ovat niin vahvat, että hirvimäärä ei tule riittämään petojen ravinnoksi.

Metsästäjien arvioiden mukaan Ilomantsin hirvikanta ei riitä laskennallisesti edes petojen ravinnoksi yhden vuoden ajaksi. Lisäksi hätää kärsimässä on Kainuun metsäpeura, jonka kanta on romahtanut petojen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat