Kokenut metsästäjä ampui vahingossa kaverinsa – sai ehdollista vankeutta

Kuusamon kohtalokkaasta metsästysturmasta annettiin tuomio runsas viikko sitten Oulun käräjäoikeudessa.

Tapaus sattui Kuusamossa viime vuoden lokakuussa.

Aiemmin poliisina toiminut kokenut metsästäjä oli palannut kolmen metsästyskaverinsa kanssa mökkiin metsästysretken päätteeksi ja laittanut aseensa kuivumaan niin, että aseen piippu osoitti kohti sänkyä, jossa eräs metsästystovereista nukkui.

Metsästyksen päättymisessä oli ollut jonkinlaista ”sähläystä”, jonka seurauksena mies oli unohtanut lippaan aseeseen. Hän ei itse ollut virhettään huomannut.

Ampui toveriaan runsaan metrin päästä

Hetkeä myöhemmin mies oli ottanut aseensa luo, laittanut aseen lukon kiinni ja painanut liipaisinta tarkoituksenaan tehdä niin sanottu tyhjä laukaisu.

Koska aseessa oli lipas, oli ase kuitenkin lauennut ja laukaus osunut runsaan metrin päässä nukkunutta uhria ylävartaloon. Uhri kuoli vammoihinsa.

Uhrin omaisille korvauksia

Oikeus katsoi miehen rikkoneen aseen käsittelyssä vaadittavaa huolellisuusvelvoitetta. Vuonna 1951 syntynyt mies tuomittiin 1 vuoden 2 kuukauden ehdolliseen vankeuteen varomattomasta käsittelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Mies määrättiin lisäksi maksamaan uhrin puolisolle 6 000 euroa kärsimyskorvauksia ja uhrin aikuisille lapsille kummallekin 3 000 euron korvauksen.

2:20
Metsästyksen turvallisuus puhutti viime vuonna kahden kuolemantapauksen vuoksi. Videolla metsästäjä kertoo, millaisin periaattein aseita metsätyksessä käsitellään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja