Metsästäjä ampui karhuemon ja kaksi pentua Enossa

Hirvimetsällä ollut 40-vuotias mies ampui karhuemon ja kaksi pentua eilen Enossa Pohjois-Karjalassa.

Peitteisessä maastossa liikkunut kokenut metsästäjä osui muurahaispesään kaivetulle karhunpesälle vahingossa. Miehen kertoman mukaan hänestä parin metrin päässä olleesta pesästä oli noussut isokokoinen emäkarhu. Kun eläin oli lähtenyt tulemaan kohti, mies oli ampunut.

Heti perään pesästä oli rynnännyt kaksi pentua. Mies ampui myös ne pesän suulle. Kolmas pesässä ollut pentu karkasi metsään.

Joensuun poliisi selvittää, toimiko metsästäjä pakkotilanteessa. Juttua tutkitaan alustavasti metsästysrikoksena, sillä karhunmetsästysaika on ohi.

-Mitään rikostahan ei ole tapahtunut, jos tapaus osoittautuu pakkotilanteeksi, kertoi rikosylikomisario Jorma Alvila tiistaina.

Tapaus sattui luvallisen hirvenmetsästyksen yhteydessä Havukkavaarassa maanantaina iltapäivällä. Emäkarhu painaa suolistettuna 100 kiloa ja pennut 31 kiloa ja 35 kiloa. Poliisin mukaan kyseessä olivat ilmeisesti viimekeväiset pennut.

Paikalliset metsästäjät jäljittävät maastossa olevaa pentua. Jos kyseessä on tämän vuoden pentu, sen selviämismahdollisuudet yksin ovat heikot.

(MTV-STT)

Lue myös:

    Uusimmat