Mainos

Metsästä löytyi monttu täynnä teurasjätettä – eläinlääkäri: Ruhoja tuotu paikalle vuosien ajan

Ulkopuolinen henkilö löysi Parikkalan ja Kiteen rajalta Itä-Suomessa sijaitsevasta metsästä ison kasan teurasjätettä.

Paikalla vierailleen valvontaeläinlääkäri Kaarina Leiviskän mukaan asiasta tiedotettiin ensin poliisille, joka pyysi sitten virka-apua eläinlääkäriltä. Kyseessä on iso löydös, eikä Leiviskä muista vastaavanlaista tapahtuneen ennen alueella.

– Oli luita, pääkalloja, nahkaa ja villaa ympäriinsä semmoisen isomman montun ympärillä. Ilmeisesti villieläimet on montusta käynyt raahaamassa ja levittämässä rippeitä ympäriinsä, Leiviskä kertoo.

Leiviskä arvioi, että jätteitä on tuotu paikalle teurastamolta ja, että niitä on tuotu metsään jo useiden vuosien ajan. Asiasta ei kuitenkaan ole vielä varmuutta, sillä asianomaisia ei ole vielä tavoitettu. Koko tutkinta on Leiviskän mukaan vielä kesken, mutta hän epäilee tutkimusten tulevan päätökseen viimeistään ensi viikon aikana.

– Tärkeintä on kuitenkin, ettei tässä ole hengenhätä kenelläkään, vaan voidaan ihan rauhassa tutkia ja selvittää asiaa. Ensi viikolla ollaan varmasti fiksumpia kaikki tästä asiasta, Leiviskä sanoo.

Lain mukaan kaikkien tuotantoeläinten ruhot tulisi toimittaa hävitettäväksi. Metsässä raadot voivat niin houkutella paikalle villieläimiä kuin levittää tautejakin.

Evira ja aluehallintavirasto tutkivat asiaa. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja