MTV:n Rikospaikka: Kesällä Helsingissä tapahtuneen brutaalin paloittelumurhan taustalla pitkät riidat – uhri menetti ensin sormen, seuraavaksi koko käden

Tänään illalla jatkuvan MTV:n Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan Helsingin heinäkuisen paloittelumurhan taustalla ja mahdollisena motiivina olivat pitempään jatkuneet riidat ja pienet huumemäärät.

MTV:n tietojen mukaan julman henkirikoksen uhriksi MC Apachen tiloissa Metsälässä joutunut mies menetti ensin sormen ja sen jälkeen koko käden.

Uhri silvottiin MTV:n tietojen mukaan lopulta noin puoleen kymmeneen osaan ja pakattiin kuljettamista varten.

Henkirikos tapahtui 28.-29. heinäkuuta. Teosta epäiltyinä vangittiin elokuun alussa kaksitoista henkilöä. Heistä kymmenen on miestä ja kaksi naista. Useilla epäillyistä on pitkä rikoshistoria. Vangituista vanhin oli tekoaikaan 46- ja nuorin 22-vuotias.

Rikospaikan tietojen mukaan epäillyistä kolme on nyt päästetty vapaaksi. Yhdeksän on yhä vangittuna. Kaikkia kahtatoista epäillään kuitenkin edelleen rikoksesta.

Poliisi on ollut epäiltyjen kuulusteluista ja tutkinnasta erittäin vaitonainen, ei vähiten teon poikkeuksellisuuden takia. Tutkinnassa on pyritty selvittämään tarkasti tapahtumien kulua ja kaikkien eri henkilöiden roolia.

Murhasta tuomittu saa Suomessa aina elinkautisen vankeusrangaistuksen. Yllyttäjää odottaa sama rangaistus. Avunantajan tuomion pituus määräytyy hyvin tapauskohtaisesti, periaatteessa rangaistus voi olla mitä tahansa parista vuodesta kymmeneen vuotta vankeutta.

Lisää aiheesta illan Rikospaikassa klo 22.35 MTV3.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja